çılgın babam kısa kitap özeti


ÇILGIN BABAM KİTAP ÖZETİ ZEYNEP CEMALİ
        Kapalıçarşı’nın kalabalığında babasıyla beraber ıslığıma gel oyununu oynarken Zeynep henüz 6  yaşındaydı. On yaşında artist olmaya karar verdi ve babasının film şirketinin Beyoğlu’ndaki ofisinde çalışmaya başladı. On bir yaşında, babasıyla beraber  yazlık sinema işletiyordu. Babasının Anadolu gezilerine eşlik etmeye başladığındaysa, on iki yaşındaydı. Baba kız sıkı dosttular!..
Kitapta yer alan hikayeler : Handan Hanım’ın Hırsızlığı, Çılgın Adamın Deli Kızı, Küçük Patroniçe, Benimle Evlenir misin?, Islığıma Gel Oyunu, Şıkır Şıkır Bileziğim, Altınla Beslenen Kaz, Araba Hırsızı, Altın Diş, Siyah Bisiklet, Kocakulak Rıza, Büyük Oyun, Köprüden Sonrası Ateş Hattı, Karda Ayak İzleri, İncir Ağacı Salkım Saçak, Annem Katil Oldu!, Uyanık Turizmci, Canip Dede, “Hırsız” Uyanıyor.


ZEYNEP CEMALİ

Çocuk edebiyatına ustalara yakışan bir derinlik kazandıran hikayeci  Zeynep Cemali, 1950’de İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise yıllarından başlayarak, el sanatları,   kilim ticareti yapan babasıyla birlikte Anadolu’yu dolaştı. Babasının   yinelediği “yaşamak öğrenmektir” deyişi yaşamını büyük ölçüde yönlendirdi. Çocuk öyküleri 1991’den bu yana Kumbara (İş Bankası Yayınları), Türkiye Çocuk ve Buğday gibi dergilerde ve Almanya’da dağıtılan Vitamin Çocuk Gazetesi’nde yer aldı. Günışığı Kitaplığı tarafından 1999 yılında yayımlanan ilk kitabı Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği ve ertesi yıl çıkan Gül Sokağı’nın Dikenleri, onun güçlü bir öykü anlatıcısı olduğunu kanıtladı.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.