konserve kutusundan çıkan çocuk kitap özeti


KONSERVE KUTUSUNDAN ÇIKAN ÇOCUK KİTAP ÖZETİ
          Her yetişkinin gönlünde yatan "mükemmel çocuk"la alay eden , unutulmaz bir roman!Bir gün Bayan Bartolotti'ye postayla gelen paketten bir çeşit  konserve kutusu, onun içinden de bir çocuk çıkar. Son derece akıllı, iyi eğitilmiş , çok terbiyeli, iyi eğitim almış, 7  yaşındaki bu ideal erkek çocuğun adı Konrad'dır. Tek başına yaşayan ve hiç de düzenli olmayan  biri sayılmayan Bayan Bartolotti, adresine yanlışlıkla geldiği sonradan anlaşılan bu aşırı düzgün çocuğu çok  sever.  Fakat , günün birinde gök mavisi giysili adamlar yanlışlıkla gönderilen paketi  tekrar geri almaya gelirler...Tüm dünyada çocuk edebiyatı dendiğinde akla ilk gelen adlarından  olan Christine Nöstlinger'den, keskin olduğu kadar   bir sosyal eleştiri! Her yetişkinin gönlünden geçen uslu,   temiz, düzenli, söz dinleyen, kısacası mükemmel "konserve" çocuk kavramıyla alay eden  yazarın bu romanını, çocuklar kadar yetişkinler de büyük bir beğeniyle okuyor. Nöstlinger, romanın fantastik kurgusunu renkli karakterle zenginleştirirken, mizah öğelerini de ustalıkla kullanıyor.
Konrad ya da Konserve Kutusundan Çıkan Çocuk kitabı Andersen Ödülü Alan Yazarların En İyi Kitaplarılistesinde yer almaktadır.

CHRİSTİNE NÖSTLİNGER


ünümüzün en sevilen çocuk kitapları yazarlarından olan Nöstlinger, 1936 yılında Viyana’da doğdu. Viyana Uygulamalı Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü; yüzün üstünde kitabı, sayısız makalesi yayımlandı. 1973’te Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü kazandı. Aralarında 1984 Hans Christian Andersen Ödülü ve 2003 Astrid Lindgren Anma Ödülü’nün (ALMA) de bulunduğu önemli ödüllerin sahibi olan yazarın pek çok kitabını Günışığı Kitaplığı Türkçe’ye kazandırdı. Bunlardan, “Küçük Korsan” ve “Mini” dizisi, Aklından Düşünceler Geçen Çocuk, Kim Takar Salatalık Kral’ı, Konrad ya da Konserve Kutusundan Çıkan Çocuk, Konuk Değil Baş Belası, Lollipop, Susi’nin ve Paul’ün Gizli Günlükleri ile Saklı Miras küçük okurların en sevdikleri arasındadır.

Share:

1 yorum:

  1. sağ olun çok güzel bir kitap özeti olmuşş :)

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.