kraliçeyi kurtarmak kitabının sınav soruları yazılı soruları test soruları


KRALİÇEYİ KURTARMAK KİTABININ SINAV SORULARI YAZILI SORULARI TEST SORULARI
1.Kitabın  ana kahramanı kimdir?
A)Monoculus B)Aleks C)Sam      D)Vanessa

2.Aleks,kurşun kalemi  nasıl buldu?
A)Kar tanelerini izler iken ayak sesi duydu,baktığında yerde kurşun kalemi buldu.
B)Kitabının içinde buldu.
C)Matematik kitabının arasında buldu.
D)Kalem kutusunda buldu.

3.Aşağıdakilerden hangisi Aleks’in   kurşunkalemin özelliklerinden biri değildir?
A)Gümüş renkli, parlak mavi sayılarla kaplı.
B)Benzerlerinin çoğundan daha uzun ve kalın.
C)Tepesinde silgi yerine ,  bir şato kondurulmuştu.
D)Konuşabilme özelliği var.

4.Sam, kimdir?
A)Aleks’in  kuzeni B)Vanessa’nın  kuzeni
C)Aleks’in  kardeşiD)Aleks’inarkadaşı

5.Aleks,kalemin sihirli olduğunu nasıl anlıyor?
A)Türkçe  sınavında kalem, tüm  soruları çözünce.
B)Matematik sınavında kalem, tüm  soruları çözünce.
C)Sosyal Bilgiler sınavında kalem, tüm  soruları çözünce.
D)Fen ve Teknoloji sınavında kalem, tüm  soruları çözünce.

6.Aleks ve Sam’in  sihirli kurşun kalem  sırrını dinleyerek kim öğrenmiştir?
A)Monoculus      B)Aleks      C)Sam      D)Vanessa

7.Kraliçenin ülkesi nerededir?
A)Lugubriya B )İdilya C )Molango       D)Arguna

8)Aleks,Sam ve Vanessa’ya nasıl bir yalan söylemiştir?
A)Kurşun kalemin   sihirli olmadığını.
B)Kurşun kalemi  öğretmeninin alıp bir daha geri vermediğini.
C)Kurşunkalemi  kaybettiğini
D)Anne  ve babasının  kurşun kalemin sihirli olduğunu öğrenip elinden aldıklarını.

9)Kitaplığında bulduğu kitabın ismi  nedir?
A)Kraliçeyi Kurtarmak       B)Prenses ve Cin
C)Kayadaki Kılıç               D)Bitmeyen Öykü

10.Kraliçeye niçin   Zümrüt  Kraliçe denilmektedir?
A)Ülkesinde  zümrüt madeni   bulunduğu için
B)Tahtı zümrütten yapıldığı için
C)Koyu yeşil gözlerine uysun diye yeşil elbiseler giydiği için
D)Öteki  ülkelerdeki tüm zümrütleri  elde etmeye çalıştığı için

11.Kraliçenin asıl ismi  nedir?
A)Kira  B)RechnerC)MonoculusD)Jayden

12. Lugubriyaülkesinin  yöneticisi kimdir?
A)Kira  B)RechnerC)Monoculus      D)Jayde

13.Lugubriya ülkesinin hükümdarı,neden kraliçeyi kaçırmıştır?
A)Kraliçe onun evlenme önerisini  geri çevirdiği için
B)Ülkedeki zümrüt madenini elde etmek istediği için
C)Kraliçeyi kaçırarak halkın ülkeyi teslim etmesini sağlamak için
D)Kraliçeye zulüm  ederek kardeşinin intikamını almak için

14.Aşağıdakilerden hangisi kitapta yer alan nöbetçilerden biri değildir?
A)Şen görünümlü,tavşan   nöbetçi
B)Üstünde tenis giysileri,başında   şapka olan,kaplumbağa kafalı tuhaf bir nöbetçi
C)Kocaman kırmızı kanatlı ve timsah kuyruklu kurt
D)Yüzü sincaba benzeyen,pelerinli bir köpek

15.Kitabın son sorusu neredeydi?
A)Kitabın ön kapağında
B)Kitabın arka kapağında
C)Kraliçenin tacında
D)Sihirli kurşunkalemin içinde

16.Sam,Aleks ve VanessaWaconda Kampı’na aşağıdakilerden  hangisini götürmüşlerdir?
A) Kraliçeyi Kurtarmak Kitabı
B)Sihirli silgi
C)Kraliçenin zümrüt tacını        
D)Sihirli kalem

17.Aleks’in su kayağı  yaptığı  halatı kim kesmiştir?
A)Kira  B)RechnerC)Monoculus D)Jayden

18. Lugubriya ülkesinin hükümdarı,kraliçeyi  geri almak için çocuklara  kaç gün süre verdi?
A)3            B)7C)5           D) 2
19.Çocukların,Lugubriya ülkesinin hükümdarını tutsak edebilmeleri için  ne yapmaları gerekmektedir?
A)Bilmeceleri çözüp sihirli kelimeleri yüzüne söylemeleri gerekmektedir.
B) Bilmeceleri çözüp sihirli kelimeleri, sihirli kalemin üzerindeki minyatür şatoya söylemeleri gerekmektedir.
C) Bilmeceleri çözüp sihirli kelimeleri  kraliçenin tacındaki zümrüte söylemeleri gerekmektedir.
D) Bilmeceleri çözüp sihirli kelimeleri  kitabın içine yazmaları gerekmektedir.

20. Çocukların,Lugubriya ülkesinin hükümdarını tutsak edebilmeleri için  gerekli sözcük aşağıdakilerden hangisidir?
A)AFGOI       B)AGFOI      C)OGFOI     D)AIFOG
CEVAP ANAHTARI
1.B
2.A
3.D
4.D
5.B
6.D
7.B
8.C
9.A
10.C
11.D
12.B
13.A
14.D
15.B
16.A
17.BB
18.B
19.A
20.D


Share:

6 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.