şimdiki çocuklar harika kitabının yazılı soruları


ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR HARİKA KİTABININ YAZILI SORULARI
 1.Kitabın içindeki olayların geçtiği yerler nereleridir? 
Cevap: İstanbul ve Ankara

2.Kitabın yazarı kimdir?
Cevap: Aziz Nesin

3.Yazar bu kitabı kaç yılında yayınlamıştır?
Cevap:1967

4.Zeynep’in kardeşinin adı nedir?
Cevap:Metin

7.Ahmet’in kardeşinin adı nedir?
Cevap:Fatoş

8.Ahmet’in başlıca özelliği nedir?
Cevap:Sakar ve yaramaz oluşu

9.Zeynep’in başlıca özelliği nedir?
Cevap:Dürüst ancak düzensiz oluşu

10.Yaş günü hakkındaki mektubu kim yazmıştır?
Cevap:Zeynep

11.Zeynep'in dedesinin arkadaşının mesleği nedir?
cevap=gazeteci

12.Ahmetlerin evindeki harika kimdir?
cevap=fatoş

13.Metin'in neye ilgisi vardır?
cevap=makine

14.Babasının  Metin'in makinelere olan ilgisini nasıl değerlendiriyor?
cevap=kabiliyetsizlik

15.Nurten'in bir tane özelliğini söyleyiniz.
cevap=şişman

16.Metin neden babasına hangi yalanı söyleyeceğini düşünüyordur?
cevap=Babası tıraş olmasını söylemiştir ama metin unutmuştur.Babasının kızacağını düşündüğü için yalan bulmaya çalışır.

17.Nurten'in anne ve babası kavga ederken Nurten gelince ne yapıyorlar? cevap=Nurten'e çaktırmamaya çalışıyorlar.

18.Bu kitabın konusu nedir?
cevap=Birbirinden ayrılmak zorunda kalmış iki arkadaşın mektuplaşmaları.




Share:

3 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.