horoz adam ve korsan kısa kitap özeti sevim ak


HOROZ ADAM VE KORSAN KISA KİTAP ÖZETİ SEVİM AK
        Horoz Adam ve Korsan köyde doğmuş   ve ne yazık ki duymayan Yağmur’un hikayesini anlatır. Ailesi Yağmur’un duymadığını fark etse de yapabilecekleri  bir şey yoktur.

 Biraz ablası, biraz da dedesi ilgilenir Yağmur’la.  Ama  hayat onları geçim derdinden dolayı İstanbul’a götürdüğünde Yağmur’un dünyası  açılır. Kimseye benzememenin yarattığı ruh haliyle   yetmeye çalışır. Tümden sağır olmasa da konuşmayı öğrenemeyen Yağmur, babasının kapıcılık yaptığı apartmanda   arkadaşlar edinmiştir. Genelde Yağmur’dan ve çıkardığı seslerden korksalar da  bir zaman  sonra Yağmur’a herkes alışır. Bina önünde   uyuşturucu satan çocuklara farkında olmadan yardım eder Yağmur; bir şey başarmanın, bir işe yaramanın mutluluğuna doyamaz. 5 numarada oturan Kazım Amca’nın verdiği radyoyu kulağına dayayıp sesi çok açınca oluşan titreşimlerden de çok mutlu olur. Daha sonra tanışacağı Işık Abi ise bir müzisyendir ve ona bir kulaklık hediye ederek, konuşma dilini öğretir. Yağmur’un yaşamı  bundan sonra hiç beklemediği kadar değişecektir.
HOROZ ADAM VE KORSAN KİTAP BİLGİLERİ

Yazar: 
Sevim Ak
Yayınevi: Can Çocuk Yayınları
ISBN: 9789750709562
Sayfa: 157 sayfa
Basım Tarihi: 1970

"Sevim Ak'ın bu sıcacık öyküsü, yaşam bedene değil, kalbe bağlıdır dİyor...Hayat tersine başlar Yağmur için. Doğunun kurak İkliminde, yağmur çatıları döverken doğar. Doğduğunda ne yağmurun sesini duyar ne de kendi çığlığını. Hastalıklı derler, eksik, kötürüm derler Yağmur'a... Tüm bu karalamalara rağmen, tutunmakta kararlıdır Yağmur hayata; çünkü tutkundur çiçeklere, hayvanlara, İnsanlara... İnadına tutkundur! Köyden İstanbul'a göçtüklerinde, hiç akla gelmeyecek bir gelecek öyküsüyle karşılaşır Yağmur. Sevilen yazarımız Sevim Ak'ın bu yapıtından yalnız çocukların değil, büyüklerin de öğreneceği çok şey var.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.