Çöp Plaza 15 Test Sorusu ve Cevapları

 

 ÇÖP PLAZA KİTABININ SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

Çöp Plaza 15 Test Sorusu ve Cevapları,Çöp Plaza kitap soruları,Çöp Plaza yazılı soruları,Çöp Plaza sınav soruları,Çöp Plaza değerlendirme testi,KİTAP SORULARI,


1)    1.Eserin  yazarının adı nedir?

A) Ayşe Yamaç
B) Miyase Sertbarut
C) Gülten Dayıoğlu
D) Ömer Seyfettin

2) Eserin  başkahramanı Fırat aşağıdakilerden hangisinin koleksiyonunu yapmaktadır?

A) Kurbağa
B) Teneke kutu
C) Büyüteç
D) Boya

3) Çöp Plaza yazısını hangisi ,  hangi renklerde yazmıştır?


A) Feride (Mavi-beyaz)
B) İhsan (Beyaz-sarı)
C) Fırat (Sarı-siyah)
D) Murat (Kırmızı-sarı)

4) Fırat,pazardan ablasına hangi armağanı  almıştır?


A) Kurbağa
B) Parfüm şişesi
C) Büyüteç
D) Süslü kutu

5) Başhekim, ElitCity’deki toplantıya başlamadan önce aşağıdakilerden hangisini  yapmıştır?

A) İhsan’ı çağırttı
B) Dr.Murat’ı kovdu
C) Kameraları kapattırdı
D) Raporları değiştirdi.

6) Plazadaki çocukların en büyük meselesi  nedir?

A) Bağışıklık sistemlerinin devre dışı kalması
B) Yeni oyun alanlarının olmaması
C) Yeni bulunan ilacın etki etmemesi
D) Arkadaşsızlık

7) Öldürücü hücrelerin ve yok edici   hücreler sırasıyla hangisidir?

A) S-R
B) C-M
C) T-B
D) A-Y

8) Siyah camlı sağlık ocağı Çöp Plaza’ya neden  gelmiştir?


A) Yeni ilacı denemek
B) Sağlık kontrolü yapmak
C) Çocuklardan kan örneği almak
D) Bilgilendirme yapmak

9) Fıratlara ve Fırat’ın mahallesindekilere ücretsiz bakan aşağıdakilerden hangisidir?

A) İhsan
B) Sağlık Bakanı
C) Dr. Murat
D) Dr. Metin

10) Çöp Plaza‘nın gerçek ismi  nedir?


A) Gülova Mahallesi
B) Elit Sitesi
C) Yeşilova Mahallesi
D) Çöpçüler Mahallesi

11) Çöp Plaza’daki sağlık ocağındaki özel bölüme ilk getirilen çocuk aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kağan
B) Funda
C) Mine
D) Berk

12) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Berk’in kan kardeşi Feride’dir.
B) Sağlık ocağında kan alırken çocukların gözleri bağlanmıştır.
C) Fırat’in abisinin adı İhsan’dır
D) Mahallenin adını Fırat değiştirmiştir.

13) Doktor, İhsan’a sağlık ocağındaki sorunları rapor etmesi için aşağıdakilerden hangisini vermiştir?

A) Bilgisayar
B) Büyüteç
C) Para
D) Fotoğraf makinesi

14) Yeni bulunan öldürücü virüsün ismi  nedir ve ilk nerede bulunmuştur?

A) HCM 2-Amerika
B) NDM 1-İngiltere
C) HCD 4-İspanya
D) NDM 1-Türkiye

15) Doktorun amele meyvesi dediği meyve aşağıdakileden  hangisidir?

A) Erik
B) Elma
C) Şeftali
D) Karpuz

ÇÖP PLAZA KİTABININ CEVAP ANAHTARI

Cevap Anahtarı :

1-B      2-C      3-D      4-A      5-C
6-A      7-C      8-C      9-D     10-A
11-D   12-B    13-D    14-B    15-B

 

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.