Çöp Plaza Kitabının Özeti

 

ÇÖP PLAZA KİTABININ KISA ÖZETİ

 

                   Çöp Plaza,   apayrı iki dünyanın resmini çiziyor okurlarına. Bir yanda şehirli  seçkinlerin yaşadığı, kuşların, böceklerin bile ziyaret edemediği, daima steril ve korunaklı Elit City, öteki yanda zenginlerin çöplerini toplayarak günlük ekmeklerinin peşinde koşan insanların hayat  savaşı verdiği Gülova Mahallesi. En tepedekiler ve   aşağıdakiler...Birbirlerine yakın bölgelerde hayat  sürmelerine rağmen birbirlerinin hayatlarına teğet geçen insan manzaraları...Çocuklarını her türlü tehlikeden koruyarak   fanuslar içinde büyüten Elit City sakinlerinin çocuklarının sağlıkları büyük risk  altındadır. Bağışıklık sistemleri çökmeye başlayan çocuklar yüksek yaşam standartlarına rağmen yorgun  ve hastadır. Bunun üstesinden gelebilmek içinse tek bir yol  vardır: kan nakli.

 

            Peki ama kimlerin kanı bu hastalıklı çocukların derdine deva olacaktır? Elit City başhekimi ve çocuk kliniği şefinin yaptıkları adice bir planla gereken tedavi   bulunur. Çözüm iki kilometre yakınlarındaki Gülova Mahallesi'nde gizlidir  ve bu tedaviyi uygulayabilmek için mahalle çocuklarının yardımına ihtiyaç vardır. Yiyecek yemeklerini bile çöpten çıkaran bir mahalle halkının çocuklarıyla böylesi bir tedavi yönteminin nasıl bir ilişkisi olabilir? Yasa dışı   başlatılan bu tedavi ne şartlarda uygulanacaktır? Söz konusu tedavinin Gülova çocukları üzerindeki yan etkileri araştırılmış mıdır?..Gerçeğin hayalle, insanlığın kötülükle mücadelesini gözler önüne seren Çbu eser  iki ayrı insan topluluğu arasındakideğişiklikler üzerine farkındalık kazanmamıza önayak olarak, hayati bir soru üzerinde de düşünmemizi amaçlıyor: "Herkes beladan kaçarsa, bela büyümez mi hiç?"Yazar, kitabını ütopik bir sonla  mutlu bir şekilde sonlandırmaya gayret etse de, gerçek peşini bırakmıyor ve hayatın acımasızlığı hakikati kulaklarına haykırarak düşlerinde kurduğu imkânsız bir yaşamın aslında var olamayacağını anımsatıyor.Yine de hayat  oldukça ümit vardır. İleride    , nice Fıratlar ve Berkler ellerinde renkli çerçeveli büyüteçleriyle bir yerlerde buluşabilirler.  


Çöp Plaza Kitabının Özeti,Çöp Plaza Kitabının kısa Özeti,Çöp Plaza Kitabının konusu,Çöp Plaza Kitabının Özeti miyase sertbarut,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

20 yorum:

  1. Teşekkürler.Yararlı bir içerik olmuş

    YanıtlaSil
  2. Özetini palaştığınız için Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. fırat ile berk zaten buluştular ve devamıda var devamınıda yazarmısın ayrıca buluşabilirler yerine buluştular olacak :)

    YanıtlaSil
  4. HIC fayda etmedi

    YanıtlaSil
  5. Güzel yazı tşk

    YanıtlaSil
  6. Özet çok işime yaradı sözlü notuma öğre5men 100 girdi çok teşşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. sen okumadıgından dır sekerim

      Sil
    2. Sen niye hep okumadigindan dır şekerim diyorsun

      Sil
  8. daha uzun yapla

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok güzeldi

    YanıtlaSil
  10. gayet iyi idi ben kitabi okudum ama sanki tekrar okudum gibi yanlız daha ayrıntılı olabirdi

    YanıtlaSil
  11. Kitabın kendi sitesinden kopyala yapıştır yapmışlar hiç bir işe yaramaz.

    YanıtlaSil
  12. hiç bir işe yaramaz

    YanıtlaSil
  13. bune biçim özet lütfen düzgün yapın hemen 5 dakika içinde

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.