Gece Yarısı Kütüphanesi Kısa Özeti

 Gece Yarısı Kütüphanesi Kısa Özeti


           Nora, küçük yaştan beri yüzme dersleri alıyordu. Bunu babasının isteği ile yapan bir kızdı. Abisi Joe ise müzikle ilgileniyordu. Onun müziğe olan alakası Nora'nın da ilgisini çekmiş ve yüzmeyi bırakarak müziğe başlamak istediğine karar vermişti. O zamanlar yaşamında Dan adında bir sevgilisi vardı. Abisiyle birlikte kurmuş oldukları Rock grubu  Labirentler'de hem solist hem söz yazarı olan Nora, Dan'in de Labirentler'de kalmasını istemeyişi ve beraber Pub açma hayali kurmasıyla gruptan ayrılmasına ve  abisiyle arasının açılmasına neden olur. Küçük yaşta babasını kaybeden Nora, Dan ile evlenmeye çok az bir zaman kalmışken annesinin vefatı ile düğünü ertelemek ister lakin Dan kabul etmez. Bunun üzerine Dan'i terk eder. En yakın arkadaşı olan İzzy'nin de Avustralya'ya gidiş önerisini reddederek kendi hayatını yaşamaya başlar ve felsefe okur.


  Artık abisiyle çok sık görünüyordur ve müzik aletleri satan bir yerde çalışıyordur. Bir gece evde kedisinin öldüğü haberini   alır. Ve buna çok üzülerek sabah işe gider ancak işten de atılmıştır. Artık hiç umudu kalmayan Nora, antidepresan ilaçlarını içerek intihar eder.  bir Gece Yarısı Kütüphanesine ışınlanır. Kütüphaneci küçükken okuduğu ilkokulun kütüphanecisi olan Bayan Elm'dir. Bu kütüphanede saat hep 00.00 dır. Ve insanın pişmanlıklarının olduğu bir kitap ve farklı seçimler yapsa nasıl yaşamı olacağını gösteren sonsuz kitap vardır.

 

             Dan ile evlendiği hayatına gittiğinde Dan'in onu aldatmış olduğunu öğrenir ve   pişman olduğunu görerek kütüphaneye döner. Izzy ile gittiğinde İzzy'nin öldüğünü öğrenir ve yine pişman olmaması gerektiğini görerek kütüphaneye döner. Labirentler grubundan ayrılmasa çok iyi, çok meşhur biri olacağını görür ilk başta bu hayatı sevmeye başlasa da sonradan abisi Joe'nun öldüğünü öğrenerek pişman olmaması gerektiğini görüp yine kütüphaneye döner. Bu şekilde bir sürü hayat yaşar. Sonsuz hayatından bir sürü denemiş olsa da  mutlu olacağı hayatı bulamayan Nora sonunda Ash ile kahve içmeyi kabul ettiği hayata gitmeyi ister. Bu hayatta uzun süre kalır. O hayatı kızları Molly'yi köpekleri Platon'u, abisiyle arasının iyi olduğunu gördükten sonra bu hayatta kalmayı ister lakin İstemeyerek geri kütüphaneye döner.

Gece Yarısı Kütüphanesi Kısa Özeti,Gece Yarısı Kütüphanesi konusu,Gece Yarısı Kütüphanesi yorumları,Gece Yarısı Kütüphanesi kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,


Saat ilk defa ilerlemeye başlamış ve kütüphane de deprem olmaya başlamıştır. Bunu gören Nora yaşamak istediğini haykırır. Bayan Elm, Nora'ya bir kalem vererek  kitabın yerini söyler. Nora o kitabı deprem ve yangın arasında zar zor bulur ve yaşıyorum yazarak kendi hayatına yaşama isteği ile döner. Artık intihar etmek istemiyordur. İntihar etmeden önce abisine atmış olduğu mesaj yüzünden abisi hastaneye onun yanına dönmüştür. Böylece arası düzelmiştir. İyileştikten sonra da piyano dersi vermeye devam eder ve hayata sıkı sıkı tutunur.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.