Sarı Traktör Kısa Kitap Özeti

SARI TRAKTÖR KİTABININ KISA ÖZETİ


 Arif: Eserde yeniliğin temsilcisi olan başkahramanıdır. Geleneksel tarım karşısında traktör alma mücadelesini sembolize eder. Traktör onun için bir aşktır. Sonunda  kazanır ama bu uğurda çok kişiyi ezmiştir.

İzzet: Arifin babasıdır. Hasta  bir adamdır ve hastanelere gider. Geleneğin temsilcisidir. Parası olmasına rağmen makineli tarımın karşısındadır ve oğluna traktör almaz. Lakin sonunda mücadeleyi kaybeder.

Öğretmen: Arifin traktör alması konusunda ona yardımcı olan şahıstır.


Sarı Traktör Kısa Kitap Özeti,Sarı Traktör uzun özeti,Sarı Traktör talip apaydın,Sarı Traktör konusu,Sarı Traktör kişileri,Sarı Traktör anafikri,KİTAP ÖZETLERİ,


Sarı Traktör Roman Özeti


Köylüler geçimini tarım ile uğraşarak sağlamaktadırlar. Köyün toprağı kıraçtır. Tarlalarda çalışanlardan biri de Arif isimli bir gençtir. Bütün işi elle yapan Arif, bir gün Yakup’un Ali’den tarla için traktör ister. Ali bunu kabul eder. Arif traktöre ve çıkardığı sese hayran kalır. Babası izzet ise varsıl biri olmasına rağmen Arifin traktör istediğine karşılık vermez, izzet hasta  babadır, mide ağrısı çekmektedir. Köyün öğretmeni de İzzet ile traktör alması hususunda  konuşur. Kabul ettiremeyince kasabada yaşayana ve nüfuzu olan Haşan Bey’den İzzet ile konuşması için rica edilir. Araya Haşan Bey girince traktör alınır. Traktör alma süreci  zor olur. Uzun zaman beklenir, izzet, almama konusunda dirense de sonunda öküzleri satarak traktörü alır. Traktör köye kışın gelir. Kar yağmıştır. Arif traktörü köylüye gösteremeyeceği için üzgündür lakin sabah büyük bir kar kütlesini temizler ve traktörü dışarı çıkarır. Herkes buna hayret ederler ve köylüler Arifin de sarı bir traktörü olduğunu söyleyerek gülüşürler.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.