Toprak Ana Kitap Soruları ve Cevapları

 

TOPRAK ANA KİTABININ YAZILI TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

1.    Okuduğumuz eserde  Tolganay kiminle dertleşerek eski günleri hüzünlü bir şekilde yad etmiştir?

A) Komşusuyla
B) Çiçekleriyle
C) Geliniyle
D) Bahçesiyle
E) Toprağıyla

2. Tolganay’ın kendisinin de devam ettirdiği baba işi  nedir?

A) Tarım işçisi
B) Hayvancılık
C) Tüccar
D) Muhtar
E) Mühendis

3. Kitapta geçen Tolganay’ın eşinin adı  nedir?

A) Stafen
B) Suvankul
C) Staryus
D) Stanyus
E) Satılmış

4.Tolganay çiftçiler için mutluluğun tarfini  nasıl yapmıştır?

A) Yağmurun beklendiği an yağması
B) Kendi tarlasını kiraya vermek
C) Kendi tarlasını sürüp ekmek ve ürün almak
D) Topraktan aldığı mahsülü karlı olarak satmak
E) Toprağı dinlendirmek üzere nadasa bırakmak

5. Aşağıdakilerden hangisi Tolganay ve eşinin mutlu olma vakitlerinden  biri değildir?

A) Toprak insanlar arasında eşit dağıtılınca
B) Su insanlar arasında eşit dağıtılınca
C) Kendi tarlalarını kendileri sürünce
D) Kendi ürünlerini kendileri kaldırınca
E) Topladıkları ürünleri karlı bir satışla satınca

6. Suvankul tarlayı sürmek için traktör ve motor kursuna katılmaya hangisine  gitti?

A) Kasabaya
B) Çarşıya
C) Zareçye’ye
D) Moskova’ya
E) İstanbul’a

7. Suvankul tarlada çok çalışkan bir kişiydi. Bunun için ona tarlada ………………..görevi verilmiştir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


A) Tarlabaşı
B) Bahçebaşı
C) Ekipbaşı
D) Grupbaşı
E) İşçibaşı

8. Suvankul’a okuma yazmayı hangisi  öğretti?

A) Çocukları
B) Öğretmeni
C) Tolganay
D) İmam
E) Muhtar

9. Tolganay’ın oğlu Maysalbek en çok ne olmak istiyordu?

A) Öğretmen
B) Mimar
C) Pilot
D) Çitfçi
E) Mühendis

10. Tolganay’ın gelinin adı nedir?

A) Almeda
B) Almenda
C) Almula
D) Aliman
E) Alya

1
1. Tarlayı süren, buğdayı yetiştiren, hasadı kaldıran,tarlada çalışan insanlarımızın,halkımızın ekmeğine…………………denir.Boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Kutsal ekmek
B) Emek verilen ekmek
C) Tahıllı ekmek
D) Çiftçi ekmeği
E) Bayram ekmeği

1
2. Suvankul ve Tolganay oğulları Kasım traktör sürücüsü olunca ona hediye olarak ne aldılar?

A) Bisiklet
B) Saat
C) Tay
D) Kedi
E) Köpek

1
3. Okuduğumuz hikayeye göre savaşa giden gemici ilk önce kimle vedalaşır?

A) Kaptanıyla
B) Tayfasıyla
C) Örs ve çekiciyle
D) Denizle
E) Miçosuyla

1
4. Maysalbek savaşa gönüllü olarak giderken annesine tren istasyonunda annesine hediye olarak ne bıraktı?

A) Hatıra defterini
B) Resmini
C) Saatini
D) Sazını
E) Şapkasını

1
5. Suvankul savaşa gittikten sonra köyde ekipbaşı görevi kime verildi?

A) Maysalbek’e
B) Tolganay’a
C) Caynak’a
D) Muhtara
E) Kasım’a

 

CEVAP ANAHTARI

1-E       2-A       3-B       4-C       5-E
6-C       7-C       8-A  9-A     10-D    11-A    12-C     13-C

14-E     15-B

 

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.