Yiğit Mustafa Kısa Özeti

YİĞİT MUSTAFA KİTABININ KISA ÖZETİ

Yiğit Mustafa Kısa Özeti,Yiğit Mustafa uzun Özeti,Yiğit Mustafa Konusu,Yiğit Mustafa Kısa Özeti hasan nail canat,Yiğit Mustafa kitap kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,

               Babasını daha küçükken  kaybeden Fatihli Mustafa, hasta annesine bakabilmek için okulunu bırakarak makyaj malzemeleri satan bir firmanın ürünlerini kamyon ile satmaya başlıyor. Bir gün patronu Osman Bey’in bürosuna gidiyor ve orada Osman Bey’in oğlu Sırrı ile tanışıyor. O günden sonra Sırrı ile sıkça bir araya gelen Mustafa bir akşam Sırrı’yla Osman Bey’in bürosunda geç saatlere kadar sohbet ediyor. O gece büroya gelen hırsızları  cesaretle yakalayınca da Osman Bey’in takdirini kazanıyor.


                  Sırrı’yla samimiyeti hızlıca ilerleyen Mustafa, Sırrı’da olumlu değişiklikler meydana gelmesini sağlıyor. Ayrıca bu yüzden Osman Bey’in de ilgisini çekip onun da fikirlerine etki etmeye başlıyor. Bu durum ise Osman Bey’in çıkarcı arkadaşlarından Kemal Bey’i çok rahatsız ediyor. Bu sebeple de Mustafa’nın kamyonundaki malları çaldırarak Mustafa’ya iftira ediyor. Mustafa ise bu durum karşısında çaresiz kalarak kendisini bu iftiradan kurtarabileceği anı bekliyor. Osman Bey ve Sırrı’nın güvenini kaybettiği için de onlarla görüşmeden üç ay boyunca sabrediyor.

               Sonunda  kendisine kurulan tuzakta rol alan adamlardan birine rastlıyor. Böylece daha korkak olan kişiye ulaşıp, onun her şeyi itiraf etmesini sağlıyor. Osman Bey ve Sırrı gerçekleri öğrenince Mustafa’ya güvenmedikleri için çok utanıp üzülüyorlar. Lakin iş işten geçmiş olduğu için Mustafa bir süre daha onlardan yüz çeviriyor. Nihayet mahkemeden sonra Sırrı, Mustafa’yı takip ederek onun kalbini alıyor. İki dost bu sayede aylar sonra yeniden birlikte  vakit geçirmeye başlıyorlar.

                 Osman Bey, Mustafa ile görüşerek ona bu işi bırakmak istediğini, lakin mafyalarla ilişkisi olduğu için bunu başaramadığını söylüyor. Mustafa ise Osman Bey’e, verdiği doğru kararı uygulaması için destek olmaya çalışıyor. O günden sonra Mustafa’ya kurulan tuzakta rol aldığı için başı yanacak olan kişiler Mustafa’yı kaçırıyorlar. Mahkemede kendilerini kurtaracak şekilde ifade vermesi için onu zorluyorlar. Mustafa, adamlardan kurtulmak için isteklerini kabul etmiş gibi görünüyor. Daha sonra da kendisi bu adamlarla uğraşırken güvende olması için annesini yakın dostu Yusuf’un evine yolluyor.

                   Mahkeme günü gelince Yusuf adamların istedikleri gibi ifade vermiyor, tersine kendisini kaçırıp tehdit ettiklerini de eski ifadelerine ekliyor. Böylece Mustafa’nın mafyayla mücadelesi başlıyor . Mustafa planlarını bir bir uygulamaya sokuyor. İlk olarak, kendisini kaçırıp tehdit ettikleri yere giderek adamları sıkıştırıyor. Bu sayede kendisine tuzak kuranın Kemal Bey olduğunu öğreniyor ve işine yarayacak pek çok bilgi ediniyor.  Kemal Bey’e geliyor. Kemal Bey’i evinde karşılayan Mustafa ondan da Osman Bey’i zor durumda bırakan mafya babası Kara Apo’ya karşı kullanacağı bilgiler alıyor.

                   Mustafa, elindekileri kullanarak hem kendisini hem de patronunu Kara Apo’dan kurtarmayı düşünürken Sırrı’nın kaçırılmasıyla işler karışıyor. Sırrı’yı kurtarmak için harekete geçen Mustafa, Sırrı’yı kurtarırken adamların eline düşüyor.  Mustafa’ya epey zarar verirken Kara Apo’yla görüşmesini de sağlıyor. Böylece Kara Apo’yla pazarlık yapan Mustafa kurtularak Osman Bey’in evine dönüyor. Eve girince Osman Bey’in adamlar tarafından kandırıldığını öğrenerek bu defa da  Osman Bey’i kurtarmak için yola çıkıyor. Bu sırada Kara Apo’yu da durumdan haberdar ederek kendisine ihanet eden adamına karşı desteğini alıyor. Böylece Osman Bey de kurtuluyor ve eskisi gibi tehlikesiz yaşamlarına dönüyorlar.
Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.