Saklı Kent Kitap Özeti

 SAKLI KENT KİTABININ ÖZETİ 

Saklı Kent Kitap Özeti,saklı kent uzun özeti,saklı kent ahmet yılmaz boyunağa özeti,saklı kent kittabının konusu,saklı kent kitabını oku,KİTAP ÖZETLERİ,

                Ahmet Murat’ın babası ayakkabıcıdır; lakin Ahmet Murat ayakkabıcı olmak istemiyordur. O tüccar olmak niyetindedir. Birgün bu bunu babasına açıklar.Babası onun söylediklerini biraz düşünür;çünkü tüccar olmak sermaye istemektedir.Oğluna bunu söyler.Ahmet Murat babasının  merak etmemesini ister.İlk başlarda biraz para biriktirir.Sonra Hindistan’a gidip oradan mal alıp Bağdat’da satmaya niyetlenir.  Lakin istediği gerçekleşmez.Çünkü gemide yolculuk yaparken fırtınada gemiden uçmuş ve denize düşmüştür.Neyse ki kocaman bir tahta  bulur ve canını kurtarabilir.Bir adaya çıkar.Adayı ıssız sanır.Sonradan adada yerlilerin yaşadığını öğrenir.Şöyleki adanın yerlilerinin 3 adamı kovaladığını görür.Yerliler kaçanlardan birini öldürürler,birini yakalarlar üçüncüsü ise kaçmayı başarmıştır.Ahmet Murat kaçamayan adam için bir çare düşünür.Mahallede oynadığı ses çıkarma oyunu aklına gelir ve boğuk sesler çıkarmaya başlar.Yerliler bu sesten korkarlar ve meydandan kaçarlar.Bunu fırsat bilen kaçan adam esir arkadaşını kurtarır.Bunların ismi Mahmut ve Hidayet’tir. Bu 3 kişi birbirleriyle kısa sürede arkadaş olurlar.Yerlilerin saldırılarına karşı ok ve mızrak gibi  şeyler yaparak karşılık vermeye başlarlar.
     

    Sıradan bir gün Mahmut’un yaslandığı bir kayanın ardında   gizli bir geçit görürler.O geçitin saklı bir kente çıktığını farkederler. Bu saklı yerde normal insanlar yaşamaktadır. Kahramanlarımız saklı kentte yaşamaya başlarlar.Evlenip yuva kurarlar.Aileleri olur,ticaret yaparlar , zengin olurlar.Saklı kentten dışarı çıkmaları yasaktır.Çünkü saklı kentin fertleri asla dışarı gidemezler.Saklı kentin sırrı ortaya çıkarsa saklı kentin halkı zarar görebilir diye böyle bir şey konulmuştur. Yalnız vatan hasreti kahramanlarımızın peşini bırakmayınca saklı kentten arkadaş edindikleri Abdullah ve Ahmet Murat ve Mahmut ailelerini de alarak gizlice saklı kentten deniz yoluyla kaçmayı başarırlar. Bu arkadaşlar ne zaman konuşacak olsa ya yaşadıkları serüvenleri anlatırlar ya da saklı kentten bahsederlerdi.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.