Yüz Elbisenin Sırrı Kitabının Özeti

Yüz Elbisenin Sırrı Kitabının Özeti

            Maddie sınıfındaki Wanda Petronski adlı kızı tuhaf buluyordu. Onun evde yüz elbisesi olduğunu söylemesine rağmen devamlı aynı elbiseyi giymesi, kimseyle arkadaş olmaması, görünüşüyle sınıftaki öteki  çocuklara benzememesi, çocuklar onunla dalga geçerken bile sakin kalabilmesi ona da tuhaf geliyordu. Ancak en azından O,  yakın arkadaşı Peggy gibi Wanda ile alay etmiyordu. Yine de Peggy alay ederken onun yanında duruyor lakin ona engel olmuyordu. Bu yapılan şey onu huzursuz etmesine, yanlış olduğunu bilmesine ve Wanda için üzülmesine rağmen, ona yapılana da hiç  ses çıkartmıyordu. Çünkü sınıftaki diğer çocukların Wanda ile alay etmekten vazgeçtiklerinde canlarının sıkılacağından ve bu sebeple Wanda'dan biraz daha iyi durumda olsa da diğerlerinden daha yoksul olduğu için kendisi ile dalga geçmeye başlayacaklarından korkuyordu. Çocuklar Wanda ile alay etmekte  Wanda bir şey olmuyor gibi davranmakta ve Maddie içten içe üzülmekteyken yani her şey olağan seyrindeyken, bir gün bir şey oldu: 

                      Wanda okula gelmedi. Sonraki gün de.   Bu sırada okulda yapılan resim yarışmasında Wanda yaptığı 100 ayrı resimle birinci olur. Lakin okula gelmediği için ödülünü alamaz. Maddie artık vicdan azabından kıvranıyor ve ondan özür dilemenin yollarını arıyorken Wanda'nın babası sınıftakilere hitaben bir mektup yazdı. Wanda'ya yaptıkları şey ırkçılıktı ve Wanda'nın ırkçıların olmadığı başka bir okula gitmesi,  mutlu olabilmesi için oradan taşınmışlardı. Artık Maddie vicdan azabı çeken tek çocuk değildi. Bu dalga geçme  mevzusunu başlatan Peggy de onun kadar üzgündü. Maddie ve Peggy Wanda'dan özür dilemenin bir yolunu bulurlar.

                     Ona bir mektup yazarlar fakat mektubun ona ulaşıp ulaşmadığını bir türlü öğrenemezler. Okuldaki noel partisi sırasında öğretmenleri Bayan Mason Wanda’nın bir mektup gönderdiğini söyler. Mektupta yaptığı 100 resmin hepsini sınıftaki kızlara hediye ettiğini ve içindeki en güzel kırımızı ve yeşil giysili resimleri de Peggy ve Maddie’ye hediye ettiğini söylediğinde, Wanda'nın onları her zaman çok sevdiğini öğrenerek hem şaşırırlar hem de  çok sevinirler.


Yüz Elbisenin Sırrı Kitabının Özeti,Yüz Elbisenin Sırrı Kitabının kısa Özeti,Yüz Elbisenin Sırrı Kitabının konusu,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

8 yorum:

  1. güzel bir özet olmüş ben beğendim

    YanıtlaSil
  2. Okuldan verdiler sırf okumamak için özeti kopyalıom kjdgkdjfkgdmkm

    YanıtlaSil
  3. Benim bu özet çok işime yaradı çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. inş işe yarar sınava gircem sjsjsjsjjsjs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENİM DOĞUM GÜNÜMDEN BİR GÜN SONRA ATMIŞSIN Ssjsjsjsjsjsjjsjsjssjsjsjsj

      Sil
  5. lab burdakiler kesin bizim okuldan hepsi ortaokuldadınız demi

    YanıtlaSil
  6. TEŞEKÜRLER HARİKA BİR ÖZET OLMUŞ SENİN SAYENDE SINAVDAN 100 ALDIM:)

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.