Yüz Elbisenin Sırrı Kitap Soruları

Yüz Elbisenin Sırrı Kitap Soruları


 1.Kitabın yazarı kimdir?Eleanor Estes 

 2.Wanda Petronski okulda hangi sınıfta okurdu? 

 13 numaralı sınıf 

 3.Wanda sınıfta nerede otururdu?

 Sınıfın arkasında en dipteki sıranın bir önünde, karnelerinde bol zayıf olan yaramaz çocukların arasında otururdu. Sınıfın en gürültülü yeriydi. 

 4.Sınıfta Wanda’nın arkasında oturan kimdi? Bill 

 5.Sürekli olarak okula zil çaldığı anda giren çocuk kimdi? 

 Jack Beggles. 6.Wanda nasıl birisiydi? 

 Polonyalı bir ailedendir. Çok sessiz ve az konuşurdu. Parlak yuvarlak bir alnı vardı. Ayakkabıları genellikle kurumuş çamurla kaplıydı. Üzerine oturmayan ve rengi solmuş mavi bir elbise giyerdi. Elbisesi temizdi ama ütüsüzdü. Hiç arkadaşı yoktu, eve hep yalnız gelip giderdi. Okul bahçesinde hep tek dururdu.

 7.Wanda’nın yaşadığı ev neredeydi? 

 Evi, Batak Tepeler’inde ihtiyar Sverson’ın evinin ilerisindeydi.

 8.Wanda evde kimlerle birlikte yaşardı? Evde babası ve okulda hademelik yapan erkek kardeşi Jack ile birlikte yaşardı. Annesi yoktu.

 9.Wanda’nın sınıfta yokluğunu ilk anlayan kimdir? 

 Sınıfta Wanda’nın yokluğunu ilk anlayan arkasında oturan Bill’dir. Sonrasında sınıfın ön tarafında oturan Peggy ve Maddie onun gelmediğini fark etti. 

 10.Peggy ve Maddie’nin Wanda’nın yokluğunu ne zaman fark ettiler? Wanda yüzünden okula geç kalmışlardır. Wanda’yla alay etmek için okul dışında uzun süre beklemişler ve bu yüzden okula geç kalmışlardır. 

 11.Okulun en gözde kızı kimdi? Peggy, sınıfın ve okulun en gözde kızıydı (Güzel elbiseleri olan, saçları kıvır kıvır, temiz ayakkabıları olan)

 12.Peggy nasıl birisi? Zengin bir ailesi var. Küçük çocukları zorbalardan korurdu. Bir hayvana kötü davranıldığını gördüğünde saatlerce ağlardı.

 13.Maddie kimdir ?

 Okulun en gözde kızı Peggy’nin en yakın arkadaşıdır. Yoksul bir ailesi vardır ve genellikle başkalarının kullanılmış elbiselerini giymektedir. Sarı saçları vardır. 

 14.Öğretmen Bayan Mason derse nasıl başlardı? 

 Her dersin başında Amerikan’ın eski Başkanı Lincoln’ün Gettsburg Hitabı’nı yüksek sesle okuturdu.


Yüz Elbisenin Sırrı Kitap Soruları,Yüz Elbisenin Sırrı sınav Soruları,Yüz Elbisenin Sırrı yazılı Soruları,Yüz Elbisenin Sırrı testi ve cevapları,KİTAP SORULARI,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.