Yasemen Kitabının Kısa Özeti

YASEMEN KISA KİTAP ÖZETİ


 Yasemen, beş yaşında olan bir kız. Doğduğundan beri başına o kadar birçok sıkıntı gelir Yasemen’in. Anne ve babası bir nedenden dolayı birbirlerinden ayrılmışlardır. Yasemen’e pek çok aile bakıcılık yapar, ona sahip çıkarlar. Bu ailelerden birisi, Nazime hanım ve Nazim bey ailesidir. Nazime hanım, Yasemen’i çok sever, ona çok değer verir ama ömrü, onunla fazla zaman geçirmeye yetmez ve bir trafik kazasında vefat eder. Nazim bey de Yasemen’i ilk zamanlarda çok sever lakin nedense Yasemen on yaşına geldiğinde ondan yavaş yavaş nefret etmeye başlar. Eşi Nazime hanımın vefatından sonra Sevda adlı bir kadınla evlenir. Sevda hanım, Yasemen’i sevmez ve bir şeyleri bahane edip eşinin de desteğiyle onu  kovar.

Yasemen,  kovulunca bir kahvehaneye girip korunmak ister. Orada çalışan Rahmi adındaki kişi haline acır ve onu evine götürür. Rahmi Bey, ona çok güzel davranarak okutur. Ama Yasemen’in çilesi biter mi hiç? Rahmi Bey’in kızı olan  Selime, babasının Yasemen’e olan bu sevgisini ve ilgisini kıskanır. Onu evden kovdurmak için birçok yolu denemeye çalışır. Bu yollardan biri de mektup yalanıdır. Güya Yasemen’in sevgilisi varmış gibi göstererek babasını kandırır ve olmayan sevgilinin ismine Yasemen’e mektup gönderme tuzağını kurar. Tabi yalancının mumu yatsıya kadar yanacağı için Selime’nin yalanı da çok geçmeden ortaya çıkar ve babası  suçlunun kendisi olduğunu anlar. Anladıktan sonra da Selime’yi bir güzel   Yasemen, neredeyse üç sene boyunca sokaklarda yaşamak zorunda kalır. Dertli ve sıkıntılı insanların yardımcısı yüce Allahımız’dır. İşte Allah nasip eder ve Yasemen, bir zaman sonra Kerim adındaki biriyle evlenir. Yasemen, o kadar yaşadığı  olayların üzerine birazcık mutluluk yüzü görmeye, birazcık huzur bulmaya başlar.

Evliliğinin üzerinden çok vakit geçmeden Yasemen’in anne ve babası yıllar sonra, birçok dövüş ve kavgadan sonra hatalarından pişmanlık duyarlar, bu durumlarından  vazgeçerler. Bu pişmanlıklarının sonucunda da bir araya gelmeye karar verirler. 5 yaşındayken ayrılan, onların hatalarından dolayı dünyalar kadar üzüntü ve sıkıntı çeken Yasemen, anne ve babasıyla ayrı ayrı zamanlarda karşılaşır. Yasemen, beş yaşından yirmi bir yaşına kadar sabrederek hayatını yaşar. Sonunda sabrının karşılığında hem iyi ve anlayışlı bir eşe sahip olur hem de anne babasına kavuşur.

Yasemen Kitabının Kısa Özeti,yasemen uzun özet,yasemen konusu,yasemen hasan nail canat özeti,yasemen anafikri,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.