Ankaralı Kitabının Kısa Özeti

 Ankaralı Kitabının Kısa Özeti

             Çevreci  bir ana babanın kızı olan Doğa, işlettikleri botanik bahçesinde karşılaştığı ihtiyar bir kadın sayesinde ailesinin sırlarla dolu geçmişini merak etmeye başlar. Doğa, zamanla zincirin halkalarını birleştirdikçe, büyük büyükbabasıyla 1940'larda başlayan öykü de boyutlanır: 


      Doğa her geçen gün, babası ve amcası arasındaki soğukluğun sebeplerini daha iyi anlarken, gizemli Ankaralı hakkındaki gerçekler de aydınlanır.. Çılgın Babam Patenli Kız gibi çok sevilen kitaplarıyla edebiyatımızda derin bir iz bırakan Zeynep Cemali, aramızdan ayrılmadan tamamladığı bu son romanında, sıradan insanların sıradışı öykülerini anlatıyor. Çocukluk ve gençlik arasındaki gelgitlerle kurgulandığı kitabında, her yaştan okurlarını meyve ağaçları, çiçek seraları ve doğa sevgisiyle sarmalanan aile ilişkilerine götürüyor. Toplumumuzun sorunlarına  gerçekçi ama karamsarlıktan uzak, duyarlı anlatımıyla değinen usta yazar; ayrımcılık, önyargılar, gelenekler, töre, eğitim hakkı, kadının toplumsal yeri gibi güncel birçok temaya cesaretle dokunuyor.


ankaralı kitabının özeti,ankaralı hikaye özeti,ankaralı zeynep cemali özet,ankaralı kitabının konusu,ankaralı kitabını oku,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.