İyi Geceler Bay Tom Kitap Özeti


İyi Geceler Bay Tom Kitap Özeti


İyi Geceler Bay Tom kısa özeti,İyi Geceler Bay Tom uzun özeti,İyi Geceler Bay Tom oku,İyi Geceler Bay Tom konusu,KİTAP ÖZETLERİ,

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere'de şehirlerde bulunan çocukların savaşta zarar görmemeleri için kırsal kesimlerdeki ailelerin yanına yerleştirmişler. Daha evvel bu konu ile ilgili farklı bir kitap okumuştum. Bu çocuklardan köle gibi faydalanarak eziyet edenlerde varmış. İyi Geceler Bay Tom'da ise sımsıkı bir ilişkidir söz konusu. Bunun kitabın  çocuk kitabı olması ile de ilgisi var. Kitap sade ve duygu yüklü, Çocuk kitaplarını okumayı seviyorum. Dinlendiriyor beni. Çocuk kitabı dediysem de basite indirgemeyin. Her yaş grubuna hitap ediyor kitap, üstelik kitap birçok ödül sahibi.

              Will de kırsal kesime gönderilen çocuklardan birisiydi. Yaşına göre küçük , zayıf ve çekingen bir çocuk. Annesi çocuğunu kilisenin yanındaki dindar birisine verilmesini istemiştir. Bunun için kilisenin yanında evi olan ve mezarlık işleri ile ilgilenen Bay Tom'un yanına verilir Will, yalnız yaşayan daha doğrusu köpeği ile beraber yaşayan birisidir. Bay Tom çocuk kendisine bırakılınca hareket ve tavırlarından hemen çözer çocuğu. Onun zorluk çekmiş olabileceğini fark eder ve onun yaşıtları gibi mutlu ve sağlıklı bir çocuk olması için elinden geleni yapar.

  Kasabadaki iyi insanlar, Will'in yeni arkadaşları, iyi kalpli Bay Tom çocuğa iyi gelir yaralarını kapatırlar. Tabii bir de şehirde yaşayan annesi tabii ona anne denirse. Çok fazla yazmak istemiyorum bu konuda fakat kitabı okursanız bana hak verirsiniz.

  Dostluğun ve aile sıcaklığının huzurun kitabı İyi Geceler Bay Tom. Bu kitabın bazı bölümleri sıkılmadan severek okudum. Dediğim gibi bizi yavaş tempo dinlendiriyor

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.