meslek seçimiyle ilgili deneme


MESLEK SEÇİMİYLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZİ ANLATTIĞIMIZ DENEME

BENİM MESLEĞİM


 Kısaca söylemek gerekirse  meslek bir insanın geçim faaliyetlerini o işten sağladığı iş demektir. Geçimini sağlaması yönüyle meslek kelimesi  hobiden ayrılır.  Burada önemli bir  kısım ön plana çıkıyor. O da ben mesleğimi  seçerken nelere dikkat etmeliyim? Kişi en başta mesleğini seçerken severek yaptığı , beğenerek ve isteyerek yapacağı mesleği seçmelidir. Çünkü kişi bir mesleği severek ve isteyerek yapmazsa o  meslekte  başarılı olamaz. 
     

    Meslek seçerken  dikkat etmemiz gereken bir başka nokta da kişi kendi yeteneklerine uygun  meslek seçmelidir. Nasıl ki içine kapanık , konuşmayı sevmeyen bir insanın  bir avukat olması mümkün değilse aynı şekilde kandan , serumdan vb. ürken  kişinin de doktor olması mümkün değildir. Meslek seçerken  dikkat etmemiz geren en önemli nokta da zaten bu konudur. Kendi yeteneklerimizin farkında olup o yönde  kendimizi geliştirmek için çaba göstermeliyiz. Meslek seçiminde bir diğer önemli  konu da bizim seçeceğimiz meslekten beklentilerimizin ne ile ilgili  olduğudur. Biz seçeceğimiz meslekten ö  hareket , enerji bekliyorsak masa başında çalışma gerektiren meslekleri kendimize seçmemeliyiz. Daha çok  hareket gerektiren mesleklere yönelmeliyiz. Kişiler bazı mesleklerin toplum içinde getirisi yüksek olduğu için o mesleğe yönelir. Doktor , hakim , savcı , avukat  vb. meslekler toplum içinde itibarı yüksek mesleklerdir. Bu mesleklere yönelmek sadece  bu nedenden dolayı olursa kişiye mutluluk getirmez. Çünkü o mesleği yapacak olan yine biziz. İyiliğini de kötülüğünü de mesleğin  çekecek olan biziz.

         Yukarıda söylediklerimizi kısaca özetlemek  gerekirse kişi mesleğini seçerken yeteneklerine , ilgisine , beklentilerine uygun meslek seçmelidir. Aksi  takdirde iyi seçilmemiş bir mesleği yapmak kişiye mutsuzluk getirir.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.