anne ile ilgili kompozisyon deneme

ANNE İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON , DENEME

anne ile ilgili yazı,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,anne ile ilgili kompozisyon deneme,annemize sevgimizi nasıl göstermeliyiz,anne sevgisiyle ilgili kompozisyon,
        Analarımız bizim en kutsal  varlıklarımızdır. Onların değerini her zaman için bilmeliyiz .  Şüphesiz onlar, hayattaki en fedakâr  , bize en sıcak davranan  dostlarımızdır. Bizim varlığımız, sağlığımız için kendi canlarını seve seve vermeğe hazırdırlar. Yemezler; yedirirler, giymeyip ; giydirirler. En büyük dilekleri ise  bizim başarılı, sağlıklı ve mutlu olmamızdır. Buna karşın  biz de analarımıza yıkılmaz  sevgi bağlarıyla bağlıyız. Varlığımız ancak onlarla birlikte değer kazanır.
   Bizi dünyaya  getiren, yaşamayı, gülmeyi, ahlaklı , sevgiyi ve bütün insani  şeyleri öğreten analarımızdır. Sevginin ilk ve samimi  şeklini onlardan öğreniriz. Hayata bağlanmamız, insanlığı sevmemiz hep onların sayesindedir. Ana ile çocuk arasındaki bu bağ ve sevgi, şüphesiz kutsal bir anlama sahiptir. Fedakârlığı ödenemeyecek kadar büyük olan bu kutsal varlıklara karşı bizim de birçok görevlerimiz vardır; onları sevgilerin en derin ve en ölmezi ile sevmek, saymak bu görevlerin başında gelir. Analarımız bizim içten bir gurur kaynağımızdır. 

    Onların yaptığı her türlü şey bizim iyiliğimiz içindir. Onların isteklerine karşı çıkmak, isteklerini gereği gibi yerine getirmemek, kalplerini kırmak günahların en büyüklerinden biri olduğu gibi ; affedilmez bir nankörlüktür. Verdiklerini küçümsemek, kusurlu bulmak aslında kendimizi küçümsemek demektir.
     
Annelerimiz bizi bu hayata  getiren ve bizim için her türlü  fedakarlığı yapan insanlardır. Herkesin annesi kendisi  için çok özeldir.

Anne sevgisi ayrıca en güzel ve en değerli sevgidir, bununla dünyadaki hiç bir sevgi karşılaştırılmamalıdır. Asla unutmayalım ki bize bir şey olduğunda  başucumuzda bekleyen, gerektiği zaman  kendisi açken karnımızı doyuran, üzüntümüzle bizimle birlikte  üzülen, sevincimize sevilen kanatsız birer  meleklerdir annelerimiz.

Annelerimize yalnızca  belirli günlerde  değil her zaman  saygı göstermeli ve değer vermeliyizdir. Çünkü onlar her zaman  sevgi ve saygıya layık insanlardır annelerimizi hep sevip  değerlerini  bilmeliyiz.
Share:

5 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.