atatürkün tarım alanında yaptığı yenilikler ile ulaşmak istediği amaçlar nelerdir

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ‘ ÜN TARIM ALANINDA YAPTIĞI YENİLİKLER İLE ULAŞMAYI  İSTEDİĞİ AMAÇLAR

Aşar vergisinin kaldırılması:  Aşar  verginin kaldırılmasıyla Atatürk ‘ ün ulaşmak istediği hedef : Çiftçinin ürettiği ürünlerinden alınan vergiyi kaldırarak çiftçiye üretimde kolaylığı  sağlamak olmuştur. Aynı anda  bu verginin kaldırılmasıyla üretimde artış da  amaçlanmıştır.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kurulması: Bu kooperatiflerin kurulmasıyla Çiftçiye belirli ürünler için  kredi verilerek üretimin artması ve çiftçinin bazı konularda bilgilendirilmesi amaç edinilmiştir.

Örnek Çiftliklerin Kurulması: Bu yenilikle Örnek çiftlikler kurularak halka tarımda bilmediği teknikler  anlatılmıştır. Halk bu çiftlikleri örnek alarak üretimde artış amaçlanmıştır.

Yeni Bitki Türlerinin Denenmesi: Yeni bitki türlerinin denenmesinde  amaç ise klasik bitkiler yerine parası  yüksek bitkiler denenerek halka yeni iş alanları açılması hedeflendi. Bu bitkilerin tarımını yapma da hedeflendi.

Ziraat ve Veteriner Okullarının Açılması: Bu okulların açılmasında  amaç ise bilinçli çiftçi yetiştirmektir. Aynı anda  son teknolojileri vatandaşa  yaymak da amaçlanmıştır.

Tarımda Makineleşmeye Önem Verilmesi: Daha az insanın  çalışarak daha çok iş yapması hedeflendi. Aynı zamanda üretimi arttırmaya yönelik bir girişimdir de diyebiliriz.

Zirai Donatım Kurumunu Kurulması: Bu kurum Çeşitli makineler üretmiştir tarım açısından. Yine burada da hedef  tarımsal üretimi arttırmaktır.




Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.