her insan bir engelli adayıdır kompozisyon

HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR KOMPOZİSYON
BAŞLIK: ENGELE BİZ ENGEL OLALIM

KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,her insan bir engelli adayıdır kompozisyon,engellilerle ilgili kompozisyon,her insan bir engelli adayıdır deneme,
           Kişiler  çeşitli sebeplerden ötürü  engelli olabiliyor. Bu kimi zaman  zihinsel engel olabildiği gibi bazen de bedensel  engel olabilmektedir. Bu yazımızda daha çok bedensel  engelden bahsedeceğiz.
         Engelli kişiler   için hayatta kalmak, para kazanmak vb.  hareketleri bile yapmak oldukça güç  olabiliyor. Bu kişilerin   pek çok hareketinin kısıtlı olması     daha çok  çaba harcamalarını gerektirebilmektedir.
        Tüm engelli kişiler   için yaşamı  daha kolay hale getirmek amacı ile  çalışırken öncelikle onların hangi organında   engelleri olduğunu bilmemiz lazımdır. Yani ayakları  tutmayan  veya bacakları olmayan bir kişilerin   yalnız  yürüyemediğini düşünüyor olabilirsiniz, ama   bu insanlar  için sadece adım atmak  değil, okula gitmek, asansörsüz apartmanlarda  üst katlara çıkıp inmek,   alışverişe gitmek,   ve daha birtakım  iş  zorlu olabiliyor. Her ne kadar engelli kişilere   yardım etmeyi istiyor olsak bile  bunun için ilk başta   onların engellerini görmezden gelmemiz  lazımdır. Onların engellerini göz önüne alarak onların hayat  alanlarını gasp etmemek   yapabileceğimiz en büyük şey   olacaktır. Her şeyden önce, her kişini     engelli adayı olduğunun  bilincinde olmalı, hareketlerimizi    buna göre yoğurmalıyız.   
         İyi   bir şeyler yapmak, sadece engelsiz insanlara özel  bir nitelik  değildir. Öyle güçlü  engelliler vardır ki bu kişiler  engel tanımazlar.   Bu insanlar , engelli kelimesini zihninden  çıkarmayı  başarmış kişilerdir. Gerçekten  bunu inanmış ve bulunduğu hali  kabullenmiş kişilerdir.  Engellilere ilk başta  acımamalıyız, normal kişi  gibi davranmalıyız, aksi halde  kendini hayattan soyut edilmiş  hissederler. Bence  bir kişi  başarmak için gayret   sarf etmiyorsa,   güvenmiyorsa ,   kabullenmiyorsa esasen   o kişi engellidir. Fakat  eli  olmayan biri, ayağı ile   yemeye çalışıyorsa, o kişi  asla  engelli değildir.  Tüm yukarıda bahsettikleimizi  özetlemek gerekirse asıl engel kişinin içinde  olmamalıdır. Yani kişi her zaman kendine güvenmelidir. Diğer çeşit  fiziksel engel sadece hareketleri kısıtlar. Fakat  kişi kendine güvenini kaybetmişse   o kişi asıl engellidir.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.