6.sınıf 20 soruluk öznel ve nesnel yargı testi

6. SINIF ÖZNEL VE NESNEL YARGI  20 SORULUK TEST VE CEVAP ANATARI

öznel ve nesnel cümle testi çöz 6. sınıf,6.sınıf 20 soruluk öznel ve nesnel yargı testi,6.sınıf türkçe testleri,

1. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Kitap okumayı çok severiz.
B) Yeşil  elma daha tatlı olur.
C) Televizyon görsel yayın aracıdır.
D) Test çözmek çok eğlenceli.

2. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) Dünya kendi etrafında  döner.
B) Güneş ısı ve ışık kaynağıdır.
C) Ay dünyamızın uydusudur.
D) Yıldızlar açık havada çok hoş  oluyor.

3. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Sivas  en güzel ilimizdir.
B) Ankara başkentimizdir.
C) İzmir en sıcak ilimizdir.
D) Konya en iyi  ilimizdir.

4. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Okul eğitim kurumudur.
B) Okulumu çok beğeniyorum .
C) Okulumuz çok güzeldir.
D) Her yerde  kurallara uymalıyız.

5. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) En güzel mevsim sonbahardır.
B) Bir yıl dört mevsimdi.
C) Bir hafta yedi gündür.
D) Senenin  ilk ayı Ocaktır.

6. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) Ülkemizin  kuzeyinde Karadeniz yer alır.
B) En büyük gölümüz Van gölüdür.
C) Çanakkale  boğazı çok güzeldir.
D) Marmara iç denizimizdir.

7. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Antalya Güney illerimizden birisidir.
B) Ramazan  bayramı çok güzel oldu.
C) Bu film çok sıkıcı.
D) Okan  hiç yerinde duramaz.
8. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) Sınıfımızda 23  öğrenci var.
B) Yarın Yaren’in doğum günü.
C) Bu soruyu  kimse çözemez.
D) Akşam yağmur yağdı.

9. Aşağıdaki tümcelerin hangisi nesnel bir yargı içermemektedir?
A) Ülkemiz  yedi bölgeden oluşmaktadır.
B) Dayımın iki  çocuğu vardır.
C) Elbisenin rengini hiç beğenmedim.
D) Polis ,  hırsızı yakaladı.

10. Aşağıdaki tümcelerin hangisi öznel bir yargı içermektedir?
A) Oturduğumuz apartman üç  katlıdır.
B) İstanbul’a gezmeye gittim.
C) Ormanları korumalıyız.
D) Atari  oyunları çok eğlencelidir.

11. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Hepimiz ormanı  çok seviyoruz.
B) Annem çok güzel yemek yapar.
C) Bu kitabı çok seveceksin.
D) Arabamız kırmızı  renklidir.

12. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı yoktur?
A) Buzdolabı elektrikle çalışır.  .
B) Kar   olunca yollar kapanır.
C) Çevremizde temizliğe dikkat edilmiyor.
D) Yeni eve  ihtiyacımız var.

13. Nesnel bir yargı ifade eden tümce aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bu caddenin  tozu hiç bitmiyor.
B) Ceren’in saçı çok güzel olmuş.
C) Bizin sınıf en başarılıdır.
D) Her ay  bir kitap okurum.

14. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) Van Gölü Türkiye’nin en büyük gölüdür.
B) Irmak  kenarında yaşamaya doyum olmaz.
C) Anıtkabir Ankara’da yer alır.
D) İskeletimiz vücuda diklik verir.
15. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde “nesnel” bir yargı vardır?
A) Eminim ki   senin için   önemlidir.
B) Sanatçının   büyük bir yeri vardır.
C) Öğretmen etkinliği yaparken sınıfı iki  gruba ayırdı.
D) Okunan her öykü , insanı kendine biraz daha yakınlaştırır.

16. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir anlatım vardır?
A) O, dört  katlı, bahçeli bir evde yaşıyordu.
B) Mahallemizde pazar, perşembe günü kurulur.
C) Sabah  izlediğim film çok heyecanlıydı.
D) Yengemin yüzündeki yara izi   belirgindi.

17. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir yargı vardır?
A) Okuduğum kitapta kısa öyküler var.
B) Kitap Ömer Seyfettin tarafından yazılmış
C) “Kaşağı” adlı öyküyü  çok beğendim.
D) Bazı öykülerin  konusu tarihten alınmış

18. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Bu gömleği  beğeneceğini hiç zannetmiyorum.
B) Bisiklete binmeyi çok seviyorum.
C) Bir gün yirmi dört  saattir.
D) Bence gözlüksüz daha güzel oluyor.

19. Aşağıdakilerden hangisi nesnel bir yargıdır?
A) Şairin  dergilerde daha sık görülmesinde yarar var.
B) İyi bir romancı, şiir yazamaz; ama   roman yazabilir.
C) En iyi tatil, evde  yapılan tatildir.
D) Öykünün yanı sıra birçok şiir yazmış.
20nokta Aşağıdaki tümcelerin hangisinde öznel bir anlatım vardır?
A) O, üç  katlı, bahçeli bir evde yaşıyordunokta
B) Mahallemizde pazar, perşembe günü kurulurnokta
C) Dün  izlediğim film çok heyecanlıydınokta
D) Amcamın  yüzündeki yara izi çok belirgindinokta

CEVAP ANAHTARI
1.C
2.D
3.B
4.A
5.A
6.C
7.A
8.C
9.C
10.D
11.D
12.A
13.D
14.B
15.C
16.C
17.C
18.C
19.D

20.C
Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.