seçtiğiniz bir gazete haberinden hareketle tiyatro yazın

SEÇTİĞİNİZ BİR GAZETE HABERİNDEN HAREKETLE TİYATRO METNİ YAZINIZ
BENİM SEÇTİĞİM GAZETE HABERİ:


Manisa  ‘ da kış günü dağda kalan  hayvanlar yiyecek sıkıntısı çekmektedir. Bunun için belediye ekipleri ile  bir grup gönüllü bu iş için hep beraber  seferber oldu. Topladıkları çeşitli yemleri hayvanlar aç kalmasın diye önceden belli olan  yerlere bıraktılar. Bu güzel  davranışları için bu işe koşanları can- ı gönülden tebrik ederiz

BU KONU İLE Alakalı  TİYATRO METNİ
KİŞİLER: Okan, Aybüke, Koray, Belediye Çalışanları
(Sahne   açılır)
Okan: Bu kışta kıyamette kurt ile kuş ne bulup ne yiyor acaba?
Koray: Onlar bulur yiyeceği şeyleri.
Aybüke: (Sinirle) Olur mu öyle şey Koray ? Bu kışta ne bulup   ne yiyecekler? İnsanlar dahi  kışın bu konuda çok zorlanıyor.
Koray: Dert etmeyin siz böyle durumları.
Okan: Sen Koray ‘a bakma Aybüke. Onun her zamanki gibi ilgisizliği  üstünde. Biz el ele verip   bu konuda bir şeyler yapalım

SAHNE 2:
Aybüke: Afedersiniz biz dışarıda kalan çeşitli hayvanlar için bir şeyler yapmayı düşünüyoruz lakin… Sizin bu konuda bize yardım edeceğinizi umuyoruz.
Belediye Çalışanı: Bizden nasıl bir yardım bekliyorsunuz acaba?
Okan: Sizle bize bu konuda öncülük  ederseniz ,  dışarıda aç kalan hayvanlara yem sağlarsanız bizler onu çeşitli  yerlere bırakmayı düşünüyoruz.
Belediye Çalışanı: Çok iyi düşünmüşsünüz çocuklar. Zaten belediyemizin de bu aralar  böyle bir çalışması vardı. Siz de bu işe dahil olun. Bize yardım edin.
Aybüke: Yaşasın!


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.