tom sawyer kitabının kısa özeti

TOM SAWYER KİTABININ KISA ÖZETİ

          Tom Sawyer ele avuca sığmayan devamlı  yaramazlık peşinde olan bir çocuk. Küçük bir kasabada Polly teyzesinin yanında yaşıyor. Teyzesi onu çok sevse de bazen yaptığı yaramazlıklarla onu delirtiyor. Tom’un bir de üvey kardeşi Sid vardır, lakin  Tom onu hiç sevmez çünkü ara ara  Sid Polly teyzeyi Tom un yaptığı yaramazlıklar için kışkırtır ve Tom un dayak yemesine neden  olur. Bir gün Tom’ların evinin yakınına Becky adlı  bir kız tasınır. Kız çok güzeldir ve Tom ona aşık olur. Tom ların mahallesinde yasayan çok yaramaz devamlı  sokaklarda gezen Huck adında bir çocuk vardır. Bütün  anneler cocuklarına Huck’dan uzak durmalarını söyler. Bir gün Tom okula gider iken Huck u görür. Onunla biraz konuşur  ve Tom okula gec kalır. Sınıfa girdiğinde öğretmeni Tom’a kızar ve ceza olarak ona kızların tarafından bir yere oturmasını emreder. 
             Tom gider ve Beck’nin yanına oturur. Tom garip hareketler sergileyerek kızın dikkatini çekmeye çalısır. bir müddet  sonra kızda ondan hoşlanmaya baslar. Artık dısarıda ve okulda hep birlikte gezmye baslarlar lakin  Tom bir ara eski sevgilisinden söz eder. Bunun üzerine Becky Tom a küser ve gider. Bu olaydan sonra Becky artık Tom a hiç yüz vermiyordur. Tom bir gün yolda gider iken Huck görür Huck Tom u kandırır ve gece yarısı Tom la beraber  mezarlığa gitmeye karar verirler. Akşam  olunca Huck Tomların evinin önüne gelir ve ıslık söylemeye  baslar bunu duyan Tom hemen teyzesinden gizli  camdan kaçar ve Huck la beraber  mezarlığa giderler. Mezarlığa gelirler ve bazı sesler işitirler. 3  tane adam konusuyordur. Tom ve Huck hemen gizlenerek onları dinler. bir müddet   sonra adamların tartıştıklarını anlarlar. Adamlar kendi aralarında bir mesele  yüzünden kavga ediyordur. Tom lar adamları gizli  izlemeye devam ederler. bir müddet  sonra Huck ve Tom gözlerine inanamazlar çünkü adamlardan biri diğer 2  tanesini öldürmüştür. Tom ve Huck mezarlıktan gizli  kacarlar ve birbirlerine söz verirler. bu meseleyi  kimseye söylemeyecekler . Bu olay onların sırrı olacaktı.bu olayla ilgili mahkeme vardı.   Lakin  mahkeme günü geldiğinde dayanamayıp mahkemede her şeyi anlattılar. Lakin  katil bunları duyunca acık pencereden bir anda   kayboldu. Kasabalı bu olay karsısında cok sasırdı ve Huck la Tom u kahraman olarak görmeye basladılar.  Lakin  ortada bir sorun vardır . Huck ve Tom un yaşamı  tehlikededir. katil ya doğruyu söyledikleri için onları da öldürmeye gelirse.   büyük maceralar sonunda katil yalnıslıkla kendi ölümüne neden  olur ve ölür. Halk  bu durum karşısında rahatlar.

100 TEMEL ESER ÖZETİ,tom sawyer kitabının kısa özeti,tom sawyer hikaye özeti,tom sawyer kısa özet,tom sawyerin maceraları özet,tom savyer özeti,


Share:

7 yorum:

  1. Kısa özet dedik nerdeyse kitabı tazmışlar

    YanıtlaSil
  2. Abi kısa dedik

    YanıtlaSil
  3. Kısa dedik roman yazmışlar

    YanıtlaSil
  4. Bence çok uzun değil işimi gördü en azından

    YanıtlaSil
  5. Abi çok kısa

    YanıtlaSil
  6. Bı okuyuşta anldimda inşallah bana verdikleri kitabın özetidit

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.