vahşetin çağrısı kitabının özeti

VAHŞETİN ÇAĞRISI KİTABININ   ÖZETİ


                    Buck adlı köpek hakim  Miller’in   bir köpeğidir. Hayatı  çok kolaydır.Ta ki Miller’in yardımcısı  kumarda sıkışmıştı bu vakte  kadar. Bu sıkışıklıktan çıkmasının tek yolu   sahibinin köpeğini satmaktı. Gizlice köpeği kaçırdı ve   sattı. Seatles’daki kızaklar için   eğiten bir kişiye tren ile gönderdiler Buck’u. Buck başına kötü bir şeyler olacağının  farkındaydı . Çünkü   ip vardı ve kafese koyulmuştu. Orada Curley diye  bir köpek ile tanıştı. İyi de geçiniyorlardı. Oraya  varmışlardı lakin  onları orada kötü bir hal   bekliyordu. Curley’e Spitz saldırmıştı oradaki   köpekler de onu parçalamıştı. Buck olanları   izledi .O zamandan  beri Spitz’den nefret etmeye başladı,    ondan intikam alacaktı. Onu Spitz’in liderliğinde  Francois’in kızağına vermişlerdi. Yanındakiler onun nasıl avlanacağını vb   ona göstermişlerdi. Zaten Buck diğer   köpeklere göre çok daha iyi bir   yeteneğine sahipti. Buck ile Spitz birçok sefer  karşı karşıya gelmişlerdi. Lakin  kavga etmemişler de  ama   bundan ikisi de kaçamazdı. Sonunda  kavga edecekler, kaybeden  parçalanacaktı. 

                Buck tavşan avlıyordu fakat   Spitz onun avladığı tavşanı elinden almıştı. Artık kavga geldi , çevredeki  köpekler de kaybedeni parçalayacaklardı. Spitz arka ayaklarından güç  alıyor, rakibi saldırdıktan sonra üstüne atılıp rakibini al ediyordu. Buck bunu anlamıştı ve Spitz onu yendi, çevredekiler hemen Spitz parçaladılar. Buck kızağın önderi  olmuştu,bütün köpekler ile   anlaşıyordu. Daha iyi grup  olmuşlardı fakat   sahibi onları deneyimsiz   altın avcısına sattı. Bunların ismi : Hal,Mercedes ve Charles idi. Hal önce köpeklere   fazla yemek verdi sonra   hepsini çok fazla kırbaçladı. Köpekler   yorulmuştu , yolun yarısında yemekleri bitmek üzereydi. 5  tane   kalmıştı.   Durmaları gerekiyordu ;  köpekler hem azdı hem de çok yorulmuşlardı fakat   Hal hiçbir şeyi umursamadı. Tam yola çıkacak iken. Buck’un eski sahibi Thornton yanına geldi ve Buck’u kurtardı daha  sonra Buck Ve Thornton  beraber   yaşadılar.

KİTAP ÖZETLERİ,vahşetin çağrısı özeti,vahşetin çağrısı hikaye özeti,vahşetin çağrısı kitabının özeti,vahşetin çağrısı roman özeti,



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.