10 kasımla ilgili kompozisyon düşünce yazısı

10 KASIMLA İLGİLİ KOMPOZİSYON


               Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım Ülkemiz ve ulusumuz  için büyük manevi değere sahiptir. 

1938 senesinden  beri, her 10 Kasım, Ata’mızı kaybetmenin verdiği büyük üzüntünün  yanında, onu daha iyi anlamanın lüzumunun  ortaya konulması gereken bir gün olarak ta düşünülmeldir.
Bizler her 10 Kasım gününü , bıraktığı eserlerin izinde, ülkeyi daha da ileriye götürebilmek  için  yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir zaman dilimi  olarak görmeliyiz. 10 Kasım’ı, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet ettiği bir gün olarak değerlendirmek , sanırım doğru bir yaklaşım olarak kabul görecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak onun düşüncelerini  çok iyi bilerek uygulamaktan  geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması bir zamanın  yeniden yazılmasıdır adeta.  Yurdun dört bir yanı işgal altında iken , bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyen Türk ulusuna  önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını zihninin  ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfalarındaki, inancın zafere geçtiği , en büyük bağımsızlık savaşının insanı  olmayı hak etmiştir.
Atatürk devrimleri bugün birçok yerde  örnek olarak kabul görmüş bir durumda  ele alınmaktadır. Bağımsızlığını tam olarak kazanamamış birçok ülkeye Atatürk devrimleri, esin  kaynağı olmaya devam etmektedir. Bütün bunlar Atatürk’ün evrensel bir dünya fikrinin  mimarı olduğunu da göstermektedir.
Atatürk’ü her 10 Kasım’da daha iyi anlamak ve onu başkalarına anlatmak hepimizin görevi olsun . Bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlasın böyle olunca da.

10 kasım kompozisyon yaz,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,10 kasımla ilgili kompozisyon düşünce yazısı,10 kasımla ilgili düşünce yazısı,



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.