haritada kaybolmak kitabının soruları ve cevapları

1. Alt kardeşler şeker zannederek yedikleri ilacı nerede buluyorlar?
1. Alt kardeşler şeker zannederek yedikleri ilacı nerede buluyorlar?

HARİTADA KAYBOLMAK KİTABIYLA İLGİLİ SORULAR

1.Alt kardeşler şeker zannederek yedikleri ilacı nerede buluyorlar?
A)     Chagrin Hobi ve Tuhaflık Çeşitleri  dükkanında       
B)   Evlerindeki kilerde
C)    Sokakta yürürken                                                           
D)   Çantalarında



2.Alt kardeşlerin şeker zannederek yedikleri ilacın adı nedir?
A)   Yıldönümü                              B)   Mucize
C)    Seneduks                              D) Sihir

3.Alt kardeşlerin yedikleri ilaç onlarda nasıl bir etki yapıyor?
A)  1saatte bir yıl yaşlandırıyor                 
 B)  1günde bir yıl yaşlandırıyor
C)   Boylarını kısaltıyor                               
D)  Daha zeki olmalarını sağlıyor

4. Alt kardeşler ilacın etkisinden kurtulmak için hangi ruloyu tercih ediyorlar?
A)   Toprak                             B)   Hava
C)    Su                                    D) Ateş

5. Alt kardeşlerden büyük olan kardeş hangisidir?
A)  Chris                              B)  Francis
C)   Marvin                           D) Chagrin

6. Haritada yanlış ülkeye basınca çocukların başına ne geliyor?
A)   10 yıl yaşlanıyorlar                          
B)   10 yıl gençleşiyorlar
C)   5 yıl yaşlanıyorlar                              
D)  5 yıl gençleşiyorlar




7.Alt kardeşlerin elindeki haritayı almak isteyen kişi kimdir?
A)   Komşuları          B)   Televizyon yapımcısı
C)    Dükkan sahibi   D) Arkadaşları

8. Chris ve Francis'in yaşlanmaları onlara kimleri hatırlatıyor?
A) Öğretmenlerini    
B) Çocukluk arkadaşlarını
C) Babaanne ve dedesini     
D) Komşularını

9. Haritadaki soruyu yanlış cevaplayarak 10 yıl yaşlanan kardeş hangisidir?
A)    Chagrin                         B)  Francis
C)    Marvin                           D) Chris 

10. Francis ve Chris'in tekrar çocuk olabilmesi için haritadaki kaç bulmacayı cevaplaması gerekmektedir?
A)  20                           B)  10
C)  8                             D)  15

11. Francis ve Chris'in haritasını çalmak isteyen Wrangel'in amacı neydi?
A)Haritadaki bulmacaları kendisi çözmek
B)Kardeşlerin yediği şekerlere ulaşmak
C)Francis ve Chris'i televizyona çıkarıp para kazanmak
D)Francis ve Chris'in şekerleri bulduğu dükkana ulaşmak

12. Hangisi  Francis ve Chris'e Wrangel'den kaçarken yardım etmemiştir?
A)Hırçın Marvin            B)Sulugöz Teresa
C)Mutlu Joel                 D)Ted



13. Hangisi haritadaki bulmacada çıkan ülkelerden biri değildir?
 A)Kanada               B)İsveç  
 C)Timbuktu           D)Türkiye

14. Hikayenin başında Alt kardeşlerin yaşı kaç olarak belirtilmiştir?
A) Chris 12 Francis 11
B) Chris 10 Francis 13
C) Chris 14 Francis 11

HARİTADA
KAYBOLMAK
D) Chris 12 Francis 10

15. Chagrin Hobi ve Tuhaflık Çeşitleri  dükkanında  rastladıkları ve özellikleri ’’ koca sakallı, fındık burunlu, kel kafalı, sağ elinde kavisli sarı bir pipo tutan’’ biri olarak tanımlanan heykelcik aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mutlu Joel                B) Hırçın Marvin
C) Sulugöz Terasa         D) Gezgi Tim

16. Aşağıdakilerden hangisi Chagrin Hobi ve Tuhaflık Çeşitleri  dükkanı sahibi Bay Chagrin’in çocuklara yardımcı olmak için getirdiği geri dönüşüm rulolarından biri değildir? 
A) Toprak                       B) Ateş
C) Gökyüzü                      D) Su

17. Alt kardeşlerin haritadaki bilmecelerden yola çıkarak belirledikleri ilk ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) İsveç                   B) Pakistan
C) İzlanda                D) Nepal





18. Chris kaçıncı bilmecede yanlış bir ülkeye dokunarak hızlıca yaşlanmıştır?

A) 3                        B) 4
C) 5                         D) 6


 
19.  Hikayenin kahramanlarının, bütün soruları cevapladıktan sonra elde ettikleri “ERST” ve “ÜDNÖRD” harflerinden deşifre etmeleri gereken iki kelimelik cümle neydi?
……………………           ………………………………...


20. Kitabın sonunu değiştirmek isteseydiniz nasıl bitirirdiniz?









                                     
      

                                                             Başarılar.

CEVAP ANAHTARI
1A
2C
3B
4A
5A
6A
7B
8C
9D
10B
11C
12D
13D
14A
15B
16C
17C
18D


Share:

13 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.