bir noel şarkısı kitabının özeti charles dickens


BİR NOEL ŞARKISI KİTABININ ÖZETİ CHARLES DİCKENS
          Bir Noel gününde Scrooge ve Marley adında  bir dükkan vardı. Scrooge çok cimri, paragözlü ve hayatının çoğunu sadece çalışıp para kazanmaya adamış. Fakat  hayatında hiç eğlenmemiş ve Scrooge ve Marley in dükkanının dışına dahi  bir adım çıktığı çok nadirdir.Noeli Scrooge   sevmiyor hem o gece Marley in öldüğü gün,hem de insanlar para  ve hediye peşinde diye sevmiyor. 

         Bir gün Scrooge evinin kapısının kolunda Marley ‘ in hayaletini görüyor. Ama Scrooge bunu önce umursamıyor. Scrooge yatağına girdiğinde alttan yani mutfaktan zincir sesleri  gelmeye başlıyor. Scrooge aşağıya iniyor. Ve aşağıda Marley in hayaletini görüyor. Marleyle   konuşuyor. Marleyin her yerinde zincirlerle dolu her yerine dolaşmış zincirleri Scroog merak edip soruyor. Marley in cevabı da ben yaşarken yoksullara  hiç yardım etmedim.  hiç eğlenmedim bu üstümdeki  bütün zincirleri kendim ördüm Diyip sihirli bir kapıdan geçip yok oldu. Mrley gitmeden Scrooge a 3  hayalettten söz etmişti. Bu 3  hayalet Scrooge u bir gün aralarla ziyaret ede cekti. Scrooge endişeli bir şekilde uyuyordu. Öbür akşam Noel Geçmişi gelip Scrooge u   okul hayatına sonra da eski sevgilisini gösterdi.  Çocuklar oyun oynarken Scrooge ders çalışıyordu, sevgilisiyle konuşurken dahi  parayı böyle kazanacağız diye konuşuyordu. Scrooge biraz düzeldi ondan sonraki gece de Noel Şimdisi geldi ve Scrooge ile konuştu. Scrooge a o an aklından geçenleri söyledi ,  gitti.Scrooge un içine   korku doğmuştu. Öbür günde Noel Geleceği Scrooge u mezarına götürdü. Scrooge   pişmandı ve hayalete dedi ki,

-Ben ne yaptım da bunları hak ettim. Hayaletin ayaklarına kapanarak. Bir daha yapmayacğım, dedi.

Ve bundan sonra Scrooge yiyeninin davet ettiği Noel partisine gitti ve yoksullara  yardım etti. Scrooge iyi biri olarak değişti.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.