dörtgöz kitap özeti sevim ak


DÖRTGÖZ KİTAP ÖZETİ SEVİM AK
Yeşil, mavi, pembe ve çeşit çeşit noktalı kelebekler, duvarları süsleyen suluboya resimler, taşlı süsüyle ışıldayan deniz mavisi bir  mayo, bembeyaz bayramlık elbise, uzaktan kumandalı araba, birbirinden neşeli  civcivler, mavi kapaklı şiir kitabı,daha neler neler...

Yaşadığımız dünyaya dair bin bir ayrıntı yine Sevim Ak'ın hünerli kaleminden dökülmüş sözcüklerde, birbirinden güzel öykülerde; okumaya doyamayacaksınız...
SEVİM AK HAKKINDA BİLGİ

Sevim Ak, 1958 ‘ de  Samsun’da dünyaya gelmiştir. Yazarlığı ile tam bir tezatlık şöleni oluşturarak aynı zamanda da kimya   ve biyokimya uzmanlığı eğitimi görmüştür. 1985 yılından itibaren ise sadece çocuk edebiyatı ile ilgilenmiştir.

Sevim Ak konusu ile ilgili öbür çocuk edebiyatçılardan ayrılıyor. Sevim Ak daha çok çocukların ilk başta hata yapıp sonradan ders çıkartmasından tarafa değil de, olayları çocuklar gibi yaşayıp onların gözlerinde yaşandıktan sonra, çocukları geleceğe hazırlamakla alakalı. Kısacası daha çok doğru yanlış konularını ele almaktan ziyade gerçekleri yaşamak tarafında.

Bunun yanında aile sorunları yaşayan çocuklar içinde öyküler yazmış. Çocuk edebiyatıyla ilgileniyor olabilir ama öykülerini ebeveynlere de oldukça büyük katkıları bulunmakta. Çocukların gözünden görüp nerede hata yaptıklarını kavrayabilirler.

Sevim Ak, daha 1997 yılında yayımladığı ilk kitabı olan Uçurtmam Bulut Şimdi kitabı ile Akademi Kitapevi Öykü Ödülü’nü kazandı. Onun haricinde kitap olarak yayımlanmayan öyküleri, Kırmızı Fare, Bando, Vakıf Çocuk gibi çocuk dergilerinde yayımlanmıştır.

Öyküleri ve senaryoları çocuk programlarında yayımlanmakta kalmayıp, sahneye de dökülmüştür. Türkiye’deki Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için hazırladığı yaratıcı yazarlık ve kitap okuma etkinliklerinin sonuçları Fransa’da ki Lignes D’ecritures’in bazı sayılarında yer aldı. Yayınladığı eserlerden toplam iki ödül kazanan Sevim Ak, Can Yayınları’nın basımı olan Kırık Şemsiye adlı resimli öyküsü ile Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin ölçütlerine göre 2006 yılında en iyi yılın resimli öyküsü olarak seçildi.
DÖRTGÖZ KİTABI HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Yazar: 
Sevim Ak
Yayınevi: Can Çocuk Yayınları
ISBN: 9789750710735
Sayfa: 108 sayfa
Basım Tarihi: 1970


Share:

2 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.