gelecekteki hayallerim konulu kompozisyon deneme düşünce yazısı


GELECEKTEKİ HAYALLERİM KONULU KOMPOZİSYON DENEME DÜŞÜNCE YAZISI
      Ben de gelecek zaman dilimi  hakkında düşünüyorum ve plan yapıyorum. Ben 5 sene  sonra belki de lise veya ortaokuldan mezun olacağım. Şimdi ben hazırlık bölümünde okuyorum, bir sene  sonra fakültemi değiştireceğim. Ben yıllarca diplomat olmayı çok istedim hâlâ daçok  istiyorum. Diplomat olmak benim hayallerimden biri.
Ben gelecekte eğitimli, gururlu bir kişi  olmak istiyorum, kendi ülkeme yararlı  bir şey yapmak istiyorum. Bence her genç kız için bu yaşamda  en önemli şey ailedir. Mesela benim için aile çok değerli , bu yüzden ben gelecekte çocuklarım için özenli   bir insan olmak istiyorum.
Üniversiteden mezun oldukta n sonra ben farklı ülkeleri gezeceğim. Bu dünyada nasıl güzel ülkeler var? Benim için bu çok değişik . İlkin ben Türkiye'yi gezmek istiyorum, çünkü orada çok güzel ve eski   yerler var.
Hayallerimden biri de gelecekte iş yeri  açmak. Bence güzellik de hayatımızda çok önemli rol oynuyor. Çünkü güzellik dünyayı koruyor. Bunlar sadece benim gelecekle ilgili amaçlarım, hayallerim.

Hayat her zaman harika olmaz, bazen iyi, bazen kötü şeyler oluyor. Ama bizim çeşitli sınavlardan geçmemiz lazım. Bu sınavlardan, kan ve ateş sınavından geçmek gerek.
Ben amacıma ulaşmak için gayret edeceğim ve bu arzumun yerinegeleceğine inanıyorum.



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.