sadako kitabının soruları ve cevap anahtarı

sadako kitabının soruları ve cevap anahtarı


1- “Sadako” hangi yıllar arasında yaşamıştır? 

a) 1943-1955 
b) 1942- 1954 
c) 1943-1954 
d) 1942-1955 

2- Aşağıdakilerden hangisi atom bombası atılan şehirlerdendir? 

a) Tokyo 
b) Kyoto 
c) Hiroşima 
d) Saga 

3- Sadako’nun büyük erkek kardeşinin adı nedir? 

a) Masataka 
b) Masahiro 
c) Miyazaki 
d) Sakura 

4- Sadako ve ailesinin katıldığı anma etkinliklerinin adı nedir? 

a) Sevgi Günü 
b) 15 Temmuz Demokrasi Günü 
c) Öğretmenler Günü 
d) Barış Günü 

5- Mihrabın üstünde bulunan çerçevede kimin resmi bulunmaktadır? 

a) Babaannesinin 
b) Dayısının 
c) Anneannesinin 
d) Dedesinin 

6- Resmin bulunduğu çerçeve hangi malzemeden yapılmıştır? 

a) Gümüş 
b) Bakır 
c) Altın 
d) Çinko 

7- Sadako’nun babası ne iş yapmaktadır? 

a) Berber 
b) Aşçı 
c) Kasap 
d) Terzi 

8- Sadako’nun en iyi arkadaşı kimdir? 

a) Yuki 
b) Şizuko 
c) Kenşin 
d) Ryuk 

9- Sadako ve en iyi arkadaşı ne zamandan beri arkadaştılar? 

a) Anaokulu 
b) 1.sınıf 
c) 2.sınıf 
d) 3.sınıf 

10- Sadako hangi sınıfın yedek koşucusu olarak seçildi? 

a) Söğüt Sınıfı 
b) Kavak Sınıfı 
c) Orman Sınıfı 
d) Bambu Sınıfı 

11- Annesinin Sadako’ya almak istediği şey neydi? 

a) Elbise 
b) Ayakkabı 
c) Kimono 
d) Çanta 

12- Sadako ilk olarak ne zaman hastalandı? 

a) Ocak ayında 
b) Şubat ayında 
c) Mart ayında 
d) Nisan ayında 

13- Sadako nerede bayıldı? 

a) Yolda 
b) Evde 
c) Okulun avlusunda 
d) Sınıfta 
14- Öğretmen Bay Sasaki’ye durumu haber vermesi eve kimi gönderiyor? 

a) Yuki 
b) Sakura 
c) Masataka 
d) Mitsue 

15- Sadako’yu ilk önce hangi hastaneye götürdüler? 

a) Kızılay Hastanesi 
b) Numune Hastanesi 
c) Kızılhaç Hastanesi 
d) Üniversite Hastanesi 

Cevap Anahtarı :

1) A       2) C       3) B       4) D       5) A 
6) C       7) A       8) B       9) A       10) D 
11) C    12) B     13) C     14) D     15) C 

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.