barış içinde yaşamak konulu olay yazısı

 BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAKLA İLGİLİ OLAY YAZISI

Bir ormanın derinliklerinde yan yana iki köy varmış. Bu iki köyde hayvanlar yaşarmış. İki köyün sakinleri birbirleri ile herkesin sebebini unuttuğu bir mesele nedeniyle yıllardır düşmanmış. İki köyün ortasından bir ırmak akarmış. Hayvanlar bu ırmaktan su içer, her seferinde de birbirleri ile karşıdan karşıya ağız dalaşına girerlermiş. Irmak derin olmasa karşıya geçip neredeyse birbirlerini boğazlayacaklarmış.

Bir gün göç etmekte olan bir kunduz ailesinin yolu bu köylerden geçmiş. Kunduz ailesi ırmağın karşısına geçmek için bir köprü yapmışlar. Köprüyü de olduğu gibi bırakıp gitmişler.

Köprü yapıldıktan iki gün sonra karşı köyde yangın çıkmış. Hayvanlar nereye kaçacaklarını bilememişler. Derken köprüyü görmüşler. Can havli ile köprüden geçip düşman oldukları köye sığınmışlar. Köylüler ne yapacaklarını bilememişler. Yıllardır düşman oldukları köyün hayvanları arasında artık ırmak yokmuş. Kimsenin içinden kavga etmek gelmemiş. Hatta bu zaman kadar niçin kavga ettiklerine bile anlam verememişler. Hallerine gülüp birbirleri ile kucaklaşmışlar.

Yıllardır süren, sebebini bile bilmedikleri bu düşmanlık, bir köprü ile çözülüvermiş. Köprünün adını barış köprüsü koymuşlar. İki köy, barış ve kardeşlik içinde yaşamlarına mutlu mesut devam etmişler.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.