Akasya ve Mandolin Kısa Kitap Özeti

Akasya ve Mandolin Kısa Kitap Özeti

              İstanbul 'un alaka bekleyen, unutulmaya başlamış ve de kendi kaderine terkedilmiş   kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla  örnekler vererek, halkımızın ve daha üst mercideki sorumlu kişilerin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Kültürel değerlerin yanında çevresel  sorunlara da değinmeden edemiyor yazarımız. Şehirdeki, gerek yeniden kazandırma gerekse yeşillendirme çalışmalarından, bu çalışmaya katkısı olanların adlarını da  unutmayarak söz ediyor ama eskisi gibi olmadığını da ekliyor cümlelerine.


                    Bizzat gezip gördüğü ve üzerinde araştırmalar yaptığı birçok   kültürel örneklerle yakınmalarında ne kadar da haklı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor yazarımız.Bu çalışmaları sırasında yaşadığı bazı olayları da bazen gururlanarak bazen de veryansın ederek anlatmayı da unutmuyor.Mustafa Kutlu,ayrıca,insanların artan ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısı nedeniyle bazı insani özelliklerini de artık kaybettiklerini biraz da eskiye özlem duyarak ele alıyor.Göç olayına da değinerek bunun sonucunda şehrin kendisine has kültürel kimliğini günden güne kaybettiğini vurguluyor. Eserin sonlarına doğru ise ülkemizdeki doğal birkaç güzellikten bahsediyor ve bunlara da sahip çıkılması gerektiğini anlatarak bu şekilde devam edildiği takdirde bizlerden sonra gelecek nesillere ne bir tarihi,ne bir kültürel,nede bir tabi güzellik bırakabileceğimizi söyleyerek hepimize  önemli şeyler anlatıyor yazarımız.


Akasya ve Mandolin Kısa Kitap Özeti,Akasya ve Mandolin Kısa Kitap Özeti mustafa kutlu,Akasya ve Mandolin uzun Kitap Özeti ve konusu,KİTAP ÖZETLERİ,


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.