Balonla Beş Hafta Kısa Özeti

 BALONLA BEŞ HAFTA ÖZETİ


Bir sryyah ve gözüpek bir kâşif olan Doktor Fergusson arkadaşı Dick Kennedy ve sadık uşağı Joe ile, herkesi heyecana sürükleyen bir hayali vardır: Balonla seyahat.. Tek amacı, Victoria adını verdiği balonuyla Afrika’yı bir uçtan diğer uca kat etmek, daha önce hiçbir gezginin ayak basmadığı bölgelerini keşfetmektir. Bir gün, yardımcısını ve arkadaşı olan Dick Kennedy’yi bu sıradışı yolculuğa çıkmaya ikna ederek yola koyulur. Yolda Birçok macera yaşarlar. Vahşi yerlilerle karşılaşırlar, akbabalarla mücadele ederler. Lakin en sonunda yılmayıp. bugüne kadar hiçbir insanın ayak basmadığı Afrika’nın o güzel şehirlerine ulaşırlar.


BALONLA BEŞ HAFTA KİTABININ KARAKTERLERİ

Samuel Ferguson – Doktor

Çok iyi ve yetenekli  bir insandır. Doktordur. Aynı zamanda maceraperest bir gezgindir. Şimdiye kadar birçok geziye çıksa bile en değişik gezisi hiçbir gezginin yapamadığı Afrika’yı balonla boydan boya dolaşmaktır. Arkadaşı ve uşağıyla bir balon gezisine çıkar ve serüven başlar.

Dick Kenedy – Avcı

Çok eskiden Ferguson’la tanışıp dost olmuşlardır. Çok iyi ve becerikli bir avcıdır. Ferguson’un geziye gideceğini öğrenmiş onu engellemeye gelmiştir. Lakin bir anda gezinin içinde bulmuştur kendini.

Share:

4 yorum:

  1. Tsk çok sade bir dille anlatılmış

    YanıtlaSil
  2. çok sıkıcı bir kitap gibi görünsede özeti okuyunca kitabı okumaya karar verdim teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel 100 aldım

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.