Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe Kısa Özeti

Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe Kitabının  Özeti

Mafalda adlı çocuk , kademeli görme kaybına ve sonunda körlüğe neden olan Stargardt hastalığından dert çeken dokuz yaşında bir kızdır. Doktorların görme yeteneğinin tamamen kaybolmasına yalnız altı ayı kaldığını tahmin etmesiyle, Mafalda sevdiği ve artık yapamayacağı her şeyin bir listesini yazmaya başlar.

Her gün okula yürürken, tırmanmayı sevdiği kiraz ağacı, git gide daha az net gördüğü için görüşünün ne kadar çabuk bozulduğunu ölçmenin de dokunaklı bir yolunu temsil ediyor. Aradaki mesafenin sabit olmasına rağmen görüş kaybı oldukça Mafalda, kiraz ağacını görmekteki netliği azalmaktadır.

Mafalda, gece yıldızlarını saymak , futbol oynamak da dahil olmak üzere, görüşü  kaybolduğunda özleyeceği her şeyin bir listesini tutar. Neyse ki, hayatında bazı sabit noktalar var – sevgili kiraz ağacının yanı sıra, uzun süredir acı çeken kedisi, ailesi ve birkaç değerli arkadaşı var. Ailesinin , arkadaşlarının yardımıyla, Mafalda’nın görme bozukluğu olduğunda kendisi için mühim olacak şeyleri keşfetmesi gerekiyor. Özellikle, okuldaki Romanyalı bakıcısı Estella’dan Mafalda, yaşamda gerçekten neyin önemli olduğunu anlamayı öğreniyor. Kitap, gençlere , yaşlılara ilham verecek etkileyici, güçlendirici bir cesaret , kararlılık hikayesi.


Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe Kısa Özeti,Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe uzun Özeti,Kiraz Ağacı İle Aramızdaki Mesafe Konusu,KİTAP ÖZETLERİ,

Share:

8 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.