Alev Saçlı Çocuk Kısa ve Uzun Özeti

Alev Saçlı Çocuk Kısa ve Uzun Özeti

 Bir kız vardır ve onun kedisi de onun saçları gibi kırmızıdır. Saçları onu mutlu etmez, tam tersi onunla alay edilmesine sebep oluyor. Ne yapsa kurtulamaz saçlarından. “Çocuklar kırmızı şeker, kırmızı top isterler de, niçin  kırmızı saç istemezler?” diye sorar postacı. Bunu küçük Frida da bilmez. Tek bildiği, sıradışı kırmızı saçları yüzünden okulda hep alay konusu olduğudur.Onunla dalga geçmeyen biri vardır, Postacı Bruno. Ayda bir kere yüz basamaklı evlerine çıkarak Anna teyzesine para getirir. Dinlenirken de Frida ile konuşur.


   Alev alev Frida geliyor! Yangın var, yangın var! diye bağırır etraftaki  çocuklar, hatta onu suya atmaya bile kalkışırlar. Buna üzülen Frida’ya postacı yardım etmeye çalışır.

Frida, teyzesi ve kedisiyle beraber yaşadığı evdeki, tuhaf cümlelerini bir türlü okuyamadığı kırmızı kitabı da çok merak etmektedir. Ama    teyzesi bu tuhaf kitabın dilini epeydir unutmuştur…

Neticede okula başlayan Frida, orada da alay edilmekten kurtulamaz. Bir gün, çocukken saçları kızıl olan teyzesine, onunla da dalga geçilip geçilmediğini sorduğunda ve teyzesi hatırlamadığını söylediğinde, kedi buna sinirlenir:

“Demek huzur istiyorsun, seni bencil, yaşlı kadın! Eğer Frida’ya, kendini nasıl savunduğunu anlatmazsan, bunu ona ben anlatacağım!” diye söyledi.

Alev Saçlı Çocuk kısa özeti,Alev Saçlı Çocuk uzun özeti,Alev Saçlı Çocuk kitabını oku,Alev Saçlı Çocuk ödev,Alev Saçlı Çocuk konusu kişileri,KİTAP ÖZETLERİ,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.