Eşref Saat Kitabıyla İlgili 15 Test Sorusu ve Cevapları

Eşref Saat Kitabıyla İlgili 15 Test Sorusu ve Cevapları

 1. Kitabın  yazarı aşağıdakilerden hangisidir?


A) Cemal Süreya
B) Şefik Can
C) Nazım Hikmet
D) Şevket Rado

2. 
Kitabın  türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Deneme
B) Söyleşi
C) Öykü
D) Roman

3. 
Kitabın   “Eşref Saat” başlıklı yazısında belirtildiğine göre, yaşlılar günün hangi vaktini severlermiş?

A) Sabah
B) Öğle
C) İkindi
D) Akşam

4. Yazara göre “eşref saat” ne demektir?

A) Uyandıktan sonraki zihnimizin dupduru olduğu vakitler.
B) Kimseyle kavga etmediğimiz, çekişmediğimiz saatler.

C) İşlerimizin iyi gittiği, kararlarımızda yanılgıya düşmediğimiz saatler.
D) Neşeli olduğumuz vakitler.

5.
Kitabın   “İki Sır” başlıklı yazısında aşağıdakilerden hangisinin sırları bize öğretiliyor?

A) Sevgi
B) Dostluk
C) Başarı
D) Mutluluk

6. Kitapta  “en sıkıcı öğüt” olarak aşağıdakilerden hangisi gösteriliyor?

A) Kişinin başkalarının tecrübelerinden çıkardığı öğütler.
B) İnsanın kendi tecrübelerinden çıkardığı öğütler.
C) Tüm öğütler sıkıcıdır.
D) Nasihatlerin her biri çok değerli olduğu için sıkıcı olanı yoktur.

7.Kitapta  “Çocukların Ana ve Babalarından Bekledikleri” başlıklı yazıda, yazar, ana babalara çocuklarına aşağıdakilerden hangisini öğretmeyi öğütlemiyor?

A) Âdil olmayı öğretmeyi.
B) Sözünde durmayı öğretmeyi.
C) İyilik etmeyi öğretmeyi.
D) Zengin olmanın yollarını öğretmeyi.

8. 
Kitabın   yazarına göre aşağıdakilerden hangisi “normal insanın” özelliklerinden değildir?

A) Normal kişi , işler istediği gitmese bile neşesini kaybetmeyen insandır.
B) Normal insan, her şeyi iyi bilir.
C) Normal kişi , kendisinden çok etrafındakilerle ilgilidir.
D) Normal insan, başkalarının işlediği kusurları hoş görmesini bilir.

9.
Kitabın   “Daha İyi Olabilir” başlıklı yazısında yazar okuyucuya hangi öğütte bulunuyor?

A) Hayatta daha iyi diye bir şey yoktur.
B) İnsan çabalayarak ancak elinden geleni yapabilir.
C) Ne kadar iyi olursanız olun daha iyi olmanız mümkündür.
D) Daha iyiye ulaşmak boşuna bir çabadır.

10. 
Kitabın  “Dünyadan ve İnsanlardan Şikâyet” başlıklı yazısında hangi düşünce savunulmuştur?

A) Başımıza gelen olumsuz olayları unutmamalıyız.
B) Dünya çok kötü ve çirkinliklerle doludur ve yaşamaya değmez.
C) Yaşam o kadar güzeldir ki dünyadan ve insanlardan şikâyet etmenin bir anlamı yoktur.

D) İnsanlar başkalarına yardım etmeyi ancak çıkarları söz konusu olursa düşünürler.
11. Müzik eleştirmeni Oursler’e ünlü keman ustasıyla yaşadığı olay ne öğretmiş?

A) Şartlar ne kadar güç olursa olsun insanlar içtenlikle yapılan bir yardım çağrısını geri çevirmez.
B) Koşullar ne kadar güç olursa olsun bir yardım çağrısı içtenlikle yapılsa bile karşılık bulamayabilir.
C) Hiçbir şartta tanımadığımız insanlara güvenip yardım istenmemelidir.
D) Yabancıların bizi güler yüzle karşılıyor oluşu bize her zaman yardım edecekleri anlamına gelmez.

12. 
Kitabın   “Yaşama Zevki” başlıklı yazısında anlatıldığına göre “hepimizin tek arzusu” nedir?

A) Zengin olmak.
B) Evlenmek.
C) Mutlu olmak.
D) Başarılı bir olmak.


Cevap Anahtarı :

1–D       2–B      3–A      4–C      5–D
6–B       7–D      8–B      9–C     10–C
11–A    12–C 

eşref saat yazılı soruları ve cevapları,eşref saat sınav soruları,eşref saat testi ve cevapları,eşref saat sınavı,eşref saat şevket rado,KİTAP SORULARI,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.