Balım Kız Dalım Oğul Kısa Özeti

 Balım Kız Dalım Oğul Kısa Özeti

Balım Kız Dalım Oğul özeti,Balım Kız Dalım Oğul uzun özeti,Balım Kız Dalım Oğul konusu,Balım Kız Dalım Oğul oku,KİTAP ÖZETLERİ,

Kitapta Anadolu'nun değişik yerleri hakkında bilgi verilmektedir. 

 Bu kitap, bir duygular manzumesi, bir sevgi yu­mağıdır. Her satınnda buram buram halk, buram buram Anadolu sevgisi vardır. Yazar, usta bir nakkaş gibi, Anadolu’ya olan sevgi­sini, kelimelerle nakşetmiştir. Ellerine sağlık Ceyhun Atıf Kansu. Nur içinde yat.

Kitap farklı bölümlerden oluşmaktadır. Her bir bölümde, Anadolu’muzun bir köşesi, tarihimizdeki önemi ile birlikte yer almaktadır. 

SİVAS
Sivas bir yayladır. Bura halkı sahiptir, Türk halkının en eski töresine…
Erzurum’u alan Kutalmış oğlu Süleyman Bey’le akmaları, varıp Sivas Kalesi’ni de almışlar, ve de  ne de iyi etmişler. Yapmışlar Erzurum gibi çifte minareli medreseler, camiler…Horasan’dan gönül kalıp getirmişler, Anadolu toprağıyla karıştırmışlar, çıkmış ortaya Selçuk çinisi…Hey gidi hey…

Sivas’ın kışı  serttir de, dondurur ama içi badem yemişidir, yumuşaktır. Türk dilinin ozanları mesken tutmuşlardır, Sivas’ı. Pir Sultan…Aşık Veysel, Serdari, Feryadi, Talibi, Ali İzzet, Ruhsatı, Minhaci, Mesleki…ve de Ahmet Kutsi Tecer ustamız.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.