Petey Kitabının Kısa Özeti


Petey Kitabının Kısa Özeti

petey kısa özeti,petey kitabının özeti,petey uzun özeti,petey konusu,petey kitabının ana fikri,petey kitabının özeti,petey oku,KİTAP ÖZETLERİ,

           1920 senesinde bir ailenin evinde büyük bir heyecan vardır. Zira bebekleri olacaktır. Doğum anı gelip çatar ve kadın bir erkek  dünyaya getirir.  Kadın heyecan  içerisinde bebeğini kucağına aldığında bacakları ve kolları çarpık çurpuk, bakışları garip, ağzında dili yamuk yumuk  bir bebek görür.Kadının  heyecanı bir anda yerini endişeye bırakır. Çiftimiz iki yıl boyunca Petey ismini verdikleri bebeklerini doktorlara götürürler, fakat konulan teşhis spastik özürlüdür.

            Kader Petey’e acımasız bir oyun oynar, çünkü doktorlar kendisine yanlış teşhis koymuşlardır aslında. O beyin felçli bir bebek olarak doğmuştur. Esasen her şeyi algılayabilen fakat konuşup hareketlerle tepki veremeyen birisidir. Anne ve babası toplumun rahatsız bakışlarından bunalınca istemeyerek de olsa bebeklerini Warm Spring Akıl Hastanesi’ne bırakırlar.

             Hastanede Esteban adlı hastabakıcı Petey’le ilgilenirken onun spastik olmadığını, her şeyi algılayıp anladığını fark eder. Bu bilgisini başhemşireye söylediğinde  bir tepkiyle karşılaşır ve hastaneden başka bir bahane öne sürülerek kovulur zavallı. Aslında asıl sebep gerçeği söylemesidir. Petey kaderine terk edilmiş bir vaziyette 12 sene boyunca bu hastanenin çocuk bölümünde kaldıktan sonra yetişkinler bölümüne nakledilir. Burada genç Calvinle tanışır.

               Calvin’le o ikisi çok sıkı arkadaş olurlar. Birbirlerini çok iyi anlamaktadırlar. Seneler gelip geçse de hastane koğuşunda yaşama mahkum Petey’in yaşama sevincinden bir şey eksiltmez ve Petey periler kadar güzel, bir melek kadar iyi kalpli hasta bakıcıyla arkadaş olur. Dahası bunda çekinecek bir şey yok Petey ona âşık olur. Sonra melek kalpli hasta bakıcı da bir şekilde hastaneden ayrılmak zorunda kalır. Yerine gelen yaşlı hasta bakıcı kendisine alaka gösterir ve onunla da iyi arkadaş olur. Onun yaşlılıktan emekliye ayrılması sırdaşı Calvin’in de kısa müddet sonra başka bir kasabaya gönderilmesi ise kahramanımız için tam yıkım olur. Ailesi onu 2 yaşında terk etmiş, arkadaş olduğu tüm insanları ise istemeden tek tek kaybetmiştir. Bundan sonra bunalıma girmiştir, hiç kimseyle arkadaş olmak istememektedir.

Çok geçmeden Petey’de başka bir şehirde bulunan huzur evine nakledilir. Elli yaşını geçmiş olan Petey’i bu huzur evinde neyin beklediğini ise sadece Allah bilir…


Kitabın İsmi  : Petey

Kitabın Yazarı : Ben Mikaelsen
Share:

11 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.