çalışmakla ilgili kompozisyon

ÇALIŞMAKLA İLGİLİ KOMPOZİSYON

   Devamlı olarak  gelişen bu ortamda  artık bilgi en büyük güç ve ihtiyaç  haline gelmiştir. Günümüzde dünyaya egemen  olan devletlere baktığımız zaman en önemli özelliklerinden birisinin  bilgiyi işlemek olduğu net bir biçimde  görülmektedir. Bu açıdan bakıldığı zaman çalışmayan , başarmayan , üretmeyen milletler  başka milletlerin esiri konumuna düşmektedir.

   Yukarıda değindiğimiz  sebeplerden  dolayı insan devamlı  çalışmalıdır. Sürekli olarak yeni bir şeyler öğrenmelidir. Tabi  ki bu öğrenmelerin de bir karşılığı vardır. Bu karşılık da kişinin devamlı olarak  çalışmasıdır. Bilgiye ulaşmak uğrunda  kişi  kendini yenilemeli , yeniliklere  ayak uydurmalıdır. Başka şekilde bilgiye ulaşma imkanı da  yoktur. Zaten günümüzde ve geçmiş devirlerde  icat edilen icatlar  çalışmak ve uzun gözlemler neticesi  elde edilmiştir. Bunun için bilim adamları  sabahlara kadar uğraşıp , çalışmışlardır. Örnek olarak Thomas Edison ampulü  bulmak  için binlerce kez deney yapmıştır ve en  sonunda başarıya ulaşmıştır. Sabahlara kadar bunu bulmak için  çalışmış ve sonucunda  bilgiye egemen olmuşlardır. Yukarıda da söylediğimiz  gibi bilgi en büyük kuvvettir. Kişi bilgisi sonucunda  zengin olur , toplum içinde değeri  olur ve sözü geçen biri haline gelir. Zaten uygar  toplumlarda bilgi en büyük güçtür.  Günümüzde her şeyin bilgisayar ortamında hazırlandığı  düşünüldüğü zaman bilginin önemi bin  kat daha artmaktadır . En küçük  yazılım programları dahi milyonlarca liraya  satılmaktadır. Bizler bu gerçekleri bilip ona göre çalışmalıyız.  Aksi halde  bizler için rahat , huzurlu hayatını sürdürme  olanağı  yoktur.

çalışmakla ilgili kompozisyon,çalışmakla ilgili deneme,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,ders çalışmak konulu kompozisyon,çalışmanın önemi konulu yazı,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.