temizlikle ilgili kompozisyon



TEMİZLİKLE İLGİLİ KOMPOZİSYON

   


Kişi  bir varlık olarak hem tek başına hayatını sürdürenhem de toplum içerisinde diğer insanlarla   yaşayan bir varlıktır. Bu noktadan  bakıldığı zaman kişinin üzerine  sorumluluklar yüklenmektedir. Bu sorumluluklardan biri de temizliktir. Temizlik , hem kişinin kendi sağlık durumunu hem de diğer kişileri de etkilemesi nedeniyle üzerinde durulması gereken   önemli bir kavramdır. Bu kavrama  insanlar  büyük önem verir. Değer  vermeyenlere toplum içinde de hoş gözle bakılmaz. Çünkü temizliğe  dikkat edilmediği zaman hem kişinin kendisi hem de insanın çevresinde  yaşayan diğer kişiler etkilenir.
     Temizliğe Türk toplumu çok büyük önem vermektedir. Bu nedenle  bizim toplumumuzda kış temizliği, yaz temizliği , bahar temizliği , bayram temizliği gibi birçok kavram vardır. Önceden   beri hiçbir zaman önemini yitirmemiştir bu kavramlar toplumumuzda. Dahası  önemi artarak devam etmektedir.  Önceden  beri Türk toplumunda   hamam kültürü bugün bile varlığını artarak  sürdürmektedir. Öyle ki kendilerine çağdaş diyen Avrupa toplumlarında son birkaç asır  öncesine kadar yıkanma olayı  bile  önemsenmemiştir. Aynı zamanda bizim dinimiz de temizliğe   büyük önem vermektedir. Abdest olayı zaten temizliğin   en önemli göstergelerinden biridir. Dinimizde bununla  ilgili birçok hadis-i şerif vardır. Aynı zamanda atasözlerimiz ve deyimlerimizde de bu konunun yeri   büyüktür. ‘’Aslan yattığı yerden belli olur ata sözümüzde’’  olduğu gibi insan  , çevresinin temizliğine dikkat ettiği ölçüde diğer kişiler tarafından beğenilir.
    Yukarıda da söylediğimiz  gibi temizliğe önem verilmediği takdirde  kişide birçok sağlık problemi  çıktığı gibi diğer insanları da rahatsız etmemiz söz konusu olur.

.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.