birlikten kuvvet doğar kompozisyon deneme


BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR KOMPOZİSYON


Yaşamımızın  bir çok bölümünde birlik ve beraberliğin önemine ait  konuşmalar duymuşuzdur. Örneğin  aile içinde, anne, baba ve çocuklar beraberlik  içinde  hareket etmezse, ortaya çıkacak yuvanın sıkıntılarını  tahmin dahi edemeyiz. Bir ailede herkesin kendine göre hayatını sürdürmesi , sorumluluk almaması mümkün müdür? Toplumsal olarak  da bu böyledir, birlik ve beraberlik yoksa   kargaşa vardır. Bu da insanları mutsuz bir yaşantı  ortaya çıkarır. Atalarımızın da dediği gibi Yalnız taş duvar olmaz atasözünde duvarı topluma benzeterek birlikte  hareket etmezlerse taştan ödeye gidemeyeceklerini  söylemektedir. Bu konuyla ilgili başka atasözleri de vardır.   Evimizde, okulumuzda, etrafımızda , birlik ve beraberliğin önemini söyleyen konuşmalara şahit olmuşuzdur Evimiz bizim   dünyamızdır . Aile olarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmediğimiz zaman  evimizin yaşanamaz bir yer  olacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz .  Anne, babasının sözünü  dinlemeyen çocukların bulunduğu, herkesin kendi başına göre harekeet ettiği bir evi mutluluk yuvası olarak söylemek  mümkün mü?
     Bazı atasözleri  vardır ki sıklıkla kullanılır . Bunlardan biri de birlikten kuvvet doğar atasözüdür. Peki nedir birlikten kuvvet doğar atasözü ve bu atasözünde  ne açıklanmak istemiştir. Hiç merak ettiniz mi?  Esasen  bu söz hayatın her alanında bize gerekli  olan ve bir yaşam  felsefesi olarak uygulamamız gereken bir atasözüdür.   İnsan yaşamında  bazı şeyleri tek başına yapabilir fakat  hiçbir insan ytaşamı  boyunca başkaları ile birlik  içinde olmadan ve birlikte hareket etmeden tam manası ile  başarıya ulaşamaz . Niçin  diyece soracak olursanız eğer yaşamın  zorlu kulvarında adımlarınızı atarken   bir insanın gücünün tek başına yeterli olmayacağı ve kesinlikle  aşılması gereken zorluklar olabilir.  işte o vakit  yanımızda olanlar sayesinde o zorluğu iş birliği yaparak aşabilir daha da ileriye gidebiliriz. İnsanlar tüm bu yukarıda saydığımız sebeplerden dolayı işlerininyaparken birlik ve beraberlikl içinde hareket etmelidir. Başarıya ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Bu sözün ifade ettiği anlamı her zaman hayat felsefesi haline getirmeliyiz.

birlikten kuvvet doğar yazı,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,birlikten kuvvet doğar ile ilgili kısa kompozisyon,birlikten kuvvet doğar kompozisyon deneme,

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.