sol ayağım kitap özeti

SOL AYAĞIM  KİTABININ  ÖZETİ   
ANA FİKRİ: Hayatta karşılaşacağımız güçlükler  başarılı olmak için bizi yıldırmamalıdır.

100 TEMEL ESER ÖZETİ,sol ayağım özeti,sol ayağım kitap özeti,sol ayağım hikaye özeti kısa,sol ayağım kitabının uzun özeti,
ÖZET:
             Chrısty  adlı çocuğun  kendi yaşam  hikayesidir. Christy , bir duvarcının ortanca olan çocuğuydu. Doğduğundan itibaren   ailesinin yardımına muhtaç  duyup kendisini, etrafındaki  insanları tanıyıp bu sırada hayatı boyunca kullanabileceği bazı vasıflar   kazanmıştır. Bunlar resim çizme , yazma ,okuma ve sol ayağını kullanma becerileriydi. Hikayede  ayrıca diğer aile bireylerinin  bu durum  hakkındaki düşünceleriyle beraber  doktorların gazetecilerin ve komşularının da bu olay   hakkındaki düşünceleri   de  anlatılmaktadır.
Christy   adlı bebek  zor bir doğumdan sonra hayata  geldi.Bu doğumdan sonra ilk acayipliği   annesi fark etmiş. Annesi çocuğun  diğer sıkıntılarını  büyüdükçe fark ediyor. Misal olarak  devamlı  ellini ve ağzını sıkması gibi özellikleri vardı. 6  aylık iken etrafındaki  yastıklar olmadan oturamaması.  bu hal  12  aylık olana kadar sürmüş. Çocuğun annesi bundan çok ürkmüş  ve babasıyla beraber bu konuyu konuşur ve çocuk  hemen uzman  yardımı almaya başlar. Uzmanlar  bu olaya çok hayret etmiş  ve durumun çaresiz  olduğunu söyler ama  annesi bu olayı bir türlü kabul etmez. Bir gün akrabaları ile  beraber  otururken kardeşinin elinde bir kalem görür ve bundan   etkilenir.  Kalemi almak için homurdanır ama  kimse bu homurdanmasını duymaz , çocuk  kendini sıkar ve sol ayağı ile kalemi tutar ve   karalamaya başlar . Bu karalama herkese acayip   gelse de çocuk  ve annesi için çok güzel şeydi. Annesi çocuğa  o kalemle ne çizebileceğini öğretmeye  başladı. Annesi yere oturur ve A harfini çizer ve ona da bunun aynısını yap der. Ama çocuk  yapamaz. Annesi yine  dene der çocuk  dener ve yazı yazmayı başarır.  Konuşmayı  becermese de  artık kendi sıkıntısını  başkalarıyla beraber  paylaşabiliyordu.

Christy Brown bir taraftan doktora  devam ederken bir taraftan   da yeni arayışlar içine girer. Bir gün kardeşi ödevini  yaptığı sırada yazmakta ne kadar çok zorlandığını görür ve aklına bir şey   gelir. O söyleyecek ve kardeşi de    yazacaktır. Böylece Christy kitap yazmaya karar verir lakin   bir şeyler eksiktir. Bunun üzerine doktorundan yine   yardım ister ve adam  bu kez ona kitap yazmayı da  öğretir. Böylece Christy kendi hayat hikayesini  kaleme almaya  başlar. Christy kitabının ilk 2 bölümü olan A   ve ANNE’yi bitirdi. Doktorunun da azmi   ile bir yardım gecesi düzenlenir ve doktoru bu 2  bölümü   okumak ister. Christy ve ailesi bu duruma  çok heyecanlıdır. Christy  , annesi ve babası da en ön tarafta  oturur. Doktor 2 bölümü okuduğunda herkes çok etkilenir ve onu herkes  ayakta alkışlar. Zihin özürlü olduğu düşünülen Christy sonunda   hem bir ressam hem de bir yazardır. Bu başarısında en önemli etkenlerden biri şüphesiz  onun her anında yanında yer alan annesidir.
Share:

1 yorum:

  1. çok iyyyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.