monun gizemi gülten dayıoğlu kısa kitap özeti

GÜLTEN DAYIOĞLU MONUN GİZEMİ KİTAP ÖZETİ
Avustralya’ya gidiyordum. Uçakta,   garip ve gizemli , genç   adamla tanıştım. Kendisi Genetik Mühendisiydi. Onunla İnsan kopyalama   üzerine , ürperti verici konuşmalar yaptık. Daha sonra   bana , roman yazmam için ,   bir serüven aktardı. Bu serüveni , birbirlerine tutkulu bir aşkla bağlı olan Defne ve Burç isminde  , liseli iki genç yaşamıştı. Böylece her sayfasında,   insanı kuşatan, bu soluk kesici roman ortaya çıktı.

  Bu olayda aklıma takılan   soruların yanıtlarını ,   bulabilmiş değilim : Yok arkadaşım Burç, gerçek   insan mıydı? Yoksa ben, gen teknolojisi ile  canlı kopyalama yöntemiyle , laboratuvarda oluşturulmuş , biriyle   yolculuk yapmıştım? Okurlarımdan bu romanla alakalı  olarak bana gelen, övgüler ile birlikte “Bu roman gerçek mi ? Mo diye   yaratık var mı ?” sorularını içeren  faks ve e.mail’ler den anladığım kadarıyla sevgili gençler, Mo’nun gizemiyle   kuşatılmış durumdalar.

  Gülten Dayıoğlu, gençlik ,  çocuk kitapları yazarları toplantısına gitmek üzere Avustralya’ya gider . Avustralya’ya gitmek için   uçakta her haliyle garip ve gizemli bir adamla tanışır. Bu adam bir Genetik Mühendisidir. Gülten Dayıoğlu onunla insan kopyalama üzerine ürperti verici konuşmalar yapar.

Daha sonra o Gülten Dayıoğlu’na   serüven aktarır. Bu serüvende Mo yaratığı adlı hem deniz dibinde   hem karada hem de gökyüzünde yaşayabilen   canlı vardır. Mo 1  metre boyunda, balık gibi   tombul bir bedeni vardır. Yuvarlak başının tam ortasında, 9  küçük tümsekle çevrili yumruk   bir çıkıntısı bulunan olağan üstü bir yaratıktır. Ayrıca gözleri yuvarlarında her tarafa  dönebilmektedir. Böylece deniz ile  göğün derinliklerini, açık seçik görebilmektedir.

Serüvende de Mo yaratığı isimli  canlının gizemi ve Defne ile Burç adında 2  liseli gencin aşkları anlatılmaktadır. 
Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.