sekizinci renk gülten dayıoğlı kitap özeti kısa

SEKİZİNCİ RENK GÜLTEN DAYIOĞLI KİTAP ÖZETİ KISA
Sekizinci Renk, gökkuşağının 7  muhteşem renk ile yetinmeyip sekizinci   rengi olduğuna inanan genç bir kızın yaşadıklarını konu ediniyor. Yeni yeni yaşama  atılan, hayatın gerçekleriyle küçük yaşta tanışan Ela , kolej sınavlarını birincilikle kazanmıştır. Ailesi zengindir, annesi ünlü   tiyatrocudur. Kısacası hepimizin dileyebileceği çoğu şeye sahiptir. Fakat  bu kadar zenginliğin ve başarılı bir hayatın içinde Ela da mutlu değildir.
Her şey psilokoloji okuyan Ülev‘in tezi için ne yapacağını düşünür iken gazetede Ela’nın resmini görmesiyle başlar. Bu genç kızın tezine yardımcı olacağını düşünerek bunların kapılarını çalar ve böylece aralarındaki dostluğun temelini de atmış olur. Bundan böyle Ülev, Ela’nın   iyi arkadaşı ve sırdaşı olacaktır.
Ela   zor bir genç kızlık dönemi yaşar. İlk aşkı tadar, arkadaş ortamlarında ilk kötülüğü de  görür. İlk kez birine güvenmiş iken onu kaybeder. Ayrıca bu sırada ailesiyle ilgili de bazı  olaylar olur. Annesinin eski aşklarını öğrenmek ister ve bir zamanlar çok sevdiği bu adamın peşine düşer. Üniversite hayatını yaşar, hem de istediği bölümü okuyabilmenin de mutluluğuyla. Ve evlenir. Fakat bu evlilik ona hayatın bir yüzünü daha gösterir:  aldatılmak olur. Ela her zaman Ülev’in ve ailesinin desteğiyle ayakta kalır. O yaşama  kimsenin bakmadığı bir gözle bakar. O hayatın tüm renklerini de görmeyi başarır. Hayatı değişik  yönleriyle görebilmenin verdiği cesaret ise   dünya için bir şeyler yapmaya iter.   Ela asıl mutluluğa böyle ulaşır.
Sorunlu bir ergenlik dönemi, heyecanla yaşanan   ilişki, hayatın zorluklarının farkına varmak ve sonunda asıl mutluluğu bulmak . İşte Sekizinci RenkGülten Dayıoğlu‘nun gençler için yazmış olduğu, bir anlamda yaşama  hazırlık romanı.



Share:

1 yorum:

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.