Kayıp Zamanlar Kitabının Özeti

 Kayıp Zamanlar Kitabının Özeti

Kayıp Zamanlar kısa özeti,Kayıp Zamanlar uzun özeti,Kayıp Zamanlar konusu,Kayıp Zamanlar kitabını oku,Kayıp Zamanlar ana düşüncesi,KİTAP ÖZETLERİ,

Thomas,  henüz küçük bir çocukken babasıyla ormana gittiği bir gün babasının ölümüne tanık olur. Oğlunun üzerine bir ağacın devrilmekte olduğunu fark eden babası, küçük Tommo’yu kurtarmak için kendi hayatını feda etmiştir. Tommo bu olayla ilgili her zaman kendini suçlu hissedecek ve nasıl gerçekleştiğini kimseye itiraf edemeyecektir: Bu sırrı ne çok sevdiği iyi kalpli annesiyle ne içten içe âşık olduğu, arkadaşı Molly’yle ne bu aynı kıza sevgiyle bağlı olan  ağabeyi Charlie’yle ne de masumiyeti ve pırlanta gibi bir kalbi taşıyan, zekâ geriliği olan diğer ağabeyi Koca Joe’yla paylaşabilir.


           Molly, Charlie ve Tommo’nun çocukluk seneleri birlikte geçer. Masumiyet ve sevginin iç içe geçtiği bu üç kişilik arkadaşlık, Molly ve Charlie için sevginin diğer yüzü aşkla buluşunca Tommo kendini dışlanmış hisseder. Öfkesine rağmen ne Charlie’ye duyduğu güven değişir ne de Molly’ye olan sevgisi. Artık, çocuklukları boyunca Kurt Büyükanne ve kibirli Albay’dan gördükleri zulmün çok daha ötesindeki kötülüklere maruz kalacaklardır. Savaş acımasızdır,  yalnızdır; kulakları sağır edecek bir bombanın uğultusunda, günbegün er arkadaşlarına veda etmek, Tommo’nun içini kemirmektedir. Dikbaşlı,  güler yüzlü ağabeyi Charlie’nin desteği ve dostluğuyla anlatması zor anılar biriktirir iki kardeş. Sağ salim eve,   aileye ve sevgiye dönmek tek hayalleridir.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.