damlaya damlaya göl olur deneme kompozisyon kısa ödev

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR İLE İLGİLİ DENEME
 
             Hayatımız  boyunca çok çalışır, çok çaba  harcar ve bir şeylerin sahibi olabilmek için çabalarız. Bazen  doğumdan ölüme kadar devam eden  bu durum mutsuz bir hayatı  da beraberinde getirebilir. İstediğimiz pek çok şeyi almak  için   paraya ihtiyaç duyarız. Ama  alınacak ya da elde edilecek olan şeyin  kimi zaman koşullarını  karşılamak mümkün olmayabilir. İşte bu gibi haller  için söylenmiş bir atasözü  olan “damlaya, damlaya göl olur”   bizlere çok önemli bir durumu  hatırlatmaktadır.  . Başlangıçta çok  az olan bu miktar, zaman içerisinde bir su damlası gibi çoğalarak  büyüyecektir.   

Yaşamımızda  kaybettiğimiz en önemli  şeylerden birisi zamandır. Zaman, su gibi akıp giderken amaçlarımıza  ulaşmak için biriktirmek bu birikime küçük de  olsa katkı sağlamak lazım , Bizler de atasözünde dendiği  gibi “damlaya, damlaya göl olması” için  birikimlerimize değer  vermeli ve gerekli katkıyı yapmalıyız. İnsanların   kendine göre bir geliri vardır ve bütün  insanlar bu gelirleri bakımından    harcamalarını düzenlerler. Fakat   harcama yapılırken   dikkatli olmak gerekir. İnsanların  harcadıklarının yanında  bir yerlere  bir miktar para koyması lazım. Birikim,    yapabileceğimiz en güzel şeylerden biridir. Şayet  , para kazanırken biraz  kenara atabilirsek ilerleyen sürede  zor günlerle karşılaştığımızda bu paralar bizim imdadımıza  koşacaktır. Kendi geleceğimizi biz  düşünürsek ileride başka  kimseye muhtaç olmayız.Bugün bize   az gelen bir para ileride  birikir. Biriken bu paralar an  gelir büyük bir para  haline gelir. Bugün bizim için değersiz ,   gibi görünen bir para seneler  içinde iyi  bir birikim haline gelebilir. Kenara koyduğumuz paralar gün gelir  alış verişlerimizde bize kolaylık sağlayabilir. İlk  yıllarında çok çalışmak gerekir. Çünkü  hayat çalışmayı icap ettirir. Çalışmak   bizi ileriki  yıllarında rahat etmemize yardımcı olur. İnsanlar genç iken   sağlıklı ve azimlidir. Yaşam  inişli çıkışlıdır.Mutlu   günlerimizin olduğu gibi,aynı anda  zor zamanlarımız da olur. Bu sebeple  bu zor zamanları rahat   atlatmak amacı ile  paraya ihtiyaç duyarız. Bu paraları ise sadece  birikim yaparak sağlayabiliriz. Onun için birikimlerimizi şimdiden yapalım.

damlaya damlaya göl olur kompozisyon kısa ödev,damlaya damlaya göl olur söyleşi,KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,damlaya damlaya göl olur ile ilgili kompozisyon,
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.