okul ile ilgili kompozisyon deneme


OKULUN ÖNEMİYLE    İLGİLİ KOMPOZİSYON

 
                  Bir vatanın  ilerlemesi ve kalkınması eğitimdeki başarısına bağlıdır. Zaman  geçtikçe toplum yaşamı büyük bir hızla değişmekte ve bilim ve teknoloji daima   gelişmektedir. Bu sebeple  insanların eğitimi daha da önem   kazanmaktadır. Okul  , bize hayatımızda  lazım  olan bilgi beceri iyi alışkanlıkları edindirir. Ailemize ve topluma yararlı  kişiler olmamızı sağlar. Kendi milletimizle  beraber  diğer ulusları da sevmeyi   öğretir. Okul bizim iyi yurttaş   olmamızı sağlar. Başkalarının his  ve düşüncelerine saygı duymayı öğretir. İyi olanı  kötüden ,  doğruyu yanlıştan ,  faydalıyı  zararlıdan ayırt edebilme yeteneğini   kazandırır. Karar verebilme ve sıkıntıları   çözebilme yeteneğimizi  geliştirir. Okullar sadece  bilgi veren  öğretim kurumları değildir. Bulundukları yerleşim yerinin   bilgi ve kültür merkezleridir.  Orada   yaşayanlar okulların çeşitli faaliyetlerine  katılabilirler. Okullardaki kendilerine uygun yerlerden yararlanabilirler.   Okul  hayatı  yeni dostlukların  kurulmasına imkan  sağlar. Aynı sınıfı  bazen de aynı sırayı paylaşan kişilrerin   dostluğu  uzun yıllar sürer. Öğrenciler bu dostluk  döneminde neşe  ve kederlerini  paylaşırlar. Başka kişilere  karşı da nasıl davranmaları gerektiğini anlarlar.
             Okul , diğer insanlara olan  davranışlarımızı da belirler. Sosyal bir varlık olmamız  adına etrafımızdaki insanların bizi tanımasında vesile  olur. Ailemizden aldığımız  temel bilgilerin  yanında öğretmenlerden ve etrafımızdan  bilgiler  alabiliriz. Kişilerle  ilişkimiz  geliştiği gibi iyiyi kötüyü de tanımamıza yardımcı olmaktadır.
      Çeşitli tecrübeleri   ilk olarak okulda kazanmış olacağız.   Aklımızdaki   fikirleri başkaları ile paylaşırız, tartışma ve fikirleri   inceleyerek aklımızı   genişletiriz. Ulaşabileceğimiz bilgiler dışında  çeşitli dallarda  yapacaklarımızı öğrenerek yaşama  hazır bir insan  oluruz. Okulumuz  başarıya  gitmemizi sağlar. Ailede  öğrenemediğimiz çeşitli bilgileri  okulda öğreniriz. Kitapları tanırız ve çeşitli alanlardaki  gelişmemizi tamamlarız.  İlim  alanında arkadaşlarımızdan  alacağımız bayrak ile  kendimizi daha da çok geliştiririz. Okullarda verilen eğitim aynı anda  bir ulusun gelişmişlik seviyesini  de gösterir. Gelişmiş ulusların  genel özelliklerine baktığımızda okula çok önem  veren toplumlar olduğunu görürüz. Bizler de okullardaki olanaklardan  iyi yararlandığımız  ölçüde kendimizi geliştirebilir ve topluma faydalı kişiler  oluruz.
Share:

3 yorum:

  1. WERTYUIOPĞÜŞLÖM MJHBVFDXZAQWEDCVHUK

    YanıtlaSil
  2. QWERTYUIOPĞÜASDFGHJKLŞZXCVBNMÖ

    YanıtlaSil
  3. QWERTYUIOPĞÜASDFGHJKLİZXVBNMÖÇ

    YanıtlaSil

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.