ürettiği bir ürünle yaptığı bir işle ekonomide ilki gerçekleştiren yatırımcının hayat hikayesi

ÜRETTİĞİ BİR ÜRÜNLE YA DA YAPTIĞI BİR İŞLE EKONOMİDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLAN GİRİŞİMCİNİN  HAYAT HİKAYESİNİ ARAŞTIRINIZ. YAPTIKLARININ  EKONOMİYE OLAN KATKILARINI AŞAĞIYA YAZINIZ.
GİRİŞİMCİNİN ADI: Fatih  KAYA
YAPTIKLARI:


Samsunlu olan Fatih  Kaya  , aile ekonomisine katkı amacı ile    bodrum katında senelik  15  ton kültür mantarı üreterek, 70 bin liraya yakın gelir sağlıyor. Fatih  Kaya devletten aldığı 20 bin liralık kredi ile evinin bodrumunda kültür mantarı üretmeyi başardı.  Bu yöntemle kazandığı para ile yanında işçi çalıştırmaktadır.

YAPTIKLARININ EKONOMİYE OLAN KATKILARI:
Girişimci bu teknikle  aylık aile bütçesine 70 bin liralık bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda ürettiklerinin bir bölümünü yurt dışına ihraç ederek Türkiye  ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda ülkemizde bu alanda olan büyük bir açıklığı da yalnız  başına kapatmaktadır. Aynı zamanda sözü geçen   girişimci yanında çalıştırdığı on  beş kişiye de iş imkanı sağlamaktadır. Bu çalıştırdığı kişilerin aynı zamanda sigortalarını da yaptırmaktadır. Böylece de kendi çapında da çevresindeki  kişilere büyük yararı  dokunmaktadır.


  Yukarıda bahsettiğimiz vakadan  da yola çıkarak her şeyin başlangıcı insanın hayal gücüdür. Dünyadaki tüm buluşlar , gelişmeler ile  yenilikler hayal gücü ile başlamıştır. Bizler de etrafımızda olan olaylara karşı algımızı   ayakta tutmalıyız. Çünkü bu hayattaki her şey bizim bir işe başlamamız için bir olanak  niteliği taşımaktadır. Böylece de hem kendinize hem ailenize hem de ülkemize çok büyük yararlar sağlamış oluruz.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.