29 ekimle ilgili kompozisyon

CUMHURİYET İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON
KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİ,cumhuriyetle ilgili kompozisyon,cumhuriyetle ilgili düşünce yazısı,29 ekimle ilgili kompozisyon,

              Cumhuriyet; bir ulusun   kendi kendini yönetmesidir. Ülkemizde Atatürk’ün önderliğinde çıkmıştır   . Özgürlüğümüzü ilan etmenin bir çeşididir.  Türklüğün varlığının en önemli  temelidir. Atamızın Türk ulusuna  bıraktığı en büyük değerdir. 

      Cumhuriyet için ne kanlar dökülmüş ve ne uğraşlar   verilmiştir.  Yaşanan    zorlukların ardından çalışmanın  bir mükafatıdır.   Milletin  dertleri  Cumhuriyet sayesinde sona ermiştir. Özgürlüğün,   adaletin sembolü konumundadır.
Halk olarak Cumhuriyetin  tanımı   az da olsa bilinir. Lakin  herkes tek tük ve aynı yanıtlar  verir. Bu yanıt  "Halkın kendi kendini yönetmesi, özgürce yaşamak"    cevaplardır. Ama Cumhuriyetin tarifini  bu denli  basite indirgenmemeli çünkü bu kadar kolay  kazanılmadı cumhuriyet . İçinde  kocaman bir geçmiş  barındırıyor ve o yıllarda  yaşanmış çileyi   anlatan en iyi  ifadedir.
Türk Milleti    olarak hepimiz özgürce yaşıyoruz, kılık kıyafetimize karışan    yok, seyahat yasağımız vb  yok ve bunları yaparken de herhangi bir kişiden  izin almak mecburiyetinde  değiliz. Bize bunları sağlayan en büyük değerdir Cumhuriyet. Lakin  çıkardığımız bu özgürlüğün tadının vaktinde  ödenmiş büyük bedelleri olduğun hiçbir an   unutmamamız gerek.
Atalarımız yıllar  boyunca   millet bağımsızlığı uğruna savaşıp direnerek ölümü bile göze olarak   böyle güzel bir ilkeyi  miras bıraktılar. Atalarımızın bu uğraşları  yapmalarının en büyük sebepleri    bu ülke kimseye bağımlı kalmasın tam bağımsız    bir biçimde yaşasın diyeydi. Biz   özgürlüğün, güzelliğin tadını çıkarır iken hiçbir zaman bizler için  yaşamlarını  feda etmiş bu   kişileri  unutmamalıyız. 1919 senesinde başlayan Kurtuluş Savaşında çektiğimiz  acıyı ve cumhuriyetin kurulmasındaki manileri     unutmayarak cumhuriyetimizi koruyacak ve onu her zaman  yukarı  taşımaya bakacağız.
Yeni kuşaklara  ilk öğreteceğimiz değer  ülkenin  nasıl kazanıldığı ve onu nasıl koruyup her şeyin üzerinde tutacağımızdır. Bizlere düşen en büyük değer   budur. Atalarımızın   mücadeleler verip uğruna kanlar döktüğü kendi çocuklarını kaybettiği, kendi yaşamlarını  hiçe saydığı  cumhuriyetimizi korumak, ne olursa olsun ona sahip çıkmak   uygar   seviyelere ulaştırmaktır. Bunları yaptığımız vakit  onlara  olan borcumuzu ödemiş olacağız.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

AŞAĞIDAKİ YORUM YAPMA BİÇİMİNİ ANONİM YAPIP YORUM YAPABİLİRİSİNİZ.YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR.